Martina Jančiarová Kultúra

Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň vo Zvolene?

S novým týždňom prichádzajú aj nové možnosti ako tráviť voľný čas. Máte už naplánované, čomu sa budete venovať po práci či škole? Pre tých, ktorí v tom ešte nemajú jasno, sme pripravili prehľad podujatí v meste pod Pustým hradom.

Ilustračný obrázok k článku Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň vo Zvolene?
Foto: Nicole Regecová

(MÔJ) ŽIDOVSKÝ HUMOR- PETER SALNER

6. júna 2016 o 18:00, Kafé Džezva

Jedným z dobrých nápadov, ako začať týždeň, je zúčastniť sa na besede s autorom knihy Môj židovský život, etnológom Petrom Salnerom. V kaviarni Kafé Džezva vás prevedie danou problematikou, takže sa je určite na čo tešiť.

NIKDY NEKONČÍ (BENJAMIN KURAS)

7. júna 2016 o 18:30, sála DJGT

V rámci Zámockých hier zvolenských do nášho mesta zavíta Mestské divadlo Zlín z Českej republiky s komédiou o živote za železnou oponou v Anglicku. Dej sa odohráva v Londýne, kde sa podarilo dostať hlavnému hrdinovi a začať nový život. V tom ho nečakane navštívi jeho matka z Československa a všetko začína naberať iný smer.

KRÁSA RUŽÍ

8. jún- 10. jún 2016, Lesnícke a drevárske múzeum

V stredu sa začne už 13. ročník výstavy Krása ruží, ktorá potrvá až do piatku. Ak ste obdivovateľom týchto kráľovien kvetín, potom vás určite poteší pohľad na najkrajšie z nich. Bude sa konať súťaž o najkrajšiu ružu, aj kurz očkovania kvetu.

BEH VEČERNÝM ZVOLENOM

9. júna 2016 o 18:30, Námestie SNP

Tak, ako každý štvrtok, aj tento týždeň budete môcť zabehnúť pár príjemných kilometrov v krásnej prírode. Vítaní sú všetci bežci aj nebežci, bez ohľadu na vek či kondíciu. Jedinou podmienkou je radosť z behu.

WARCRAFT : PRVÝ STRET

9. júna 2016 o 18:00, Europa Cinemas

Do kín prichádza fantastická sága o moci a bezmocnosti. Mierumilovné kráľovstvo Azeroth sa dostáva do vojny s kmeňom Orkov, ktorý opúšťa svoj umierajúci domov, aby kolonizoval ďalší svet. Dvaja hrdinovia, každý z iného tábora, sa vydávajú k nevyhnutnému stretu. Ako to celé dopadne, uvidíte v kine.

METAFORY TANCE

10. júna 2016 o 21:00, nádvorie zvolenského zámku

Ďalšie zo zaujímavých predstavení, ktoré sa odohrá v rámci Zámockých hier zvolenských sú Metafory tance. Prezentujú diela troch popredných európskych choreografov. Témou, ktorá spája tri, diela je hľadanie vzorcov ľudského správania, svetlé i temné stránky v človeku.

ĽUDOVÁ ZÁBAVA

10. júna 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Ako privítať nasledujúci víkend? Jeden z lákavých spôsobov ponúka aj Nočný bar Hotela Poľana. V piatok organizujú ľudovú zábavu, na ktorej si zatancujete do hudby Olšiakovcov. Neváhajte a príďte sa vytancovať pod ľudovou taktovkou.

WE LOVE HOUSE MUSIC

11. mája 2016, Ministry of fun

Príďte sa zabaviť do známeho zvolenského klubu Ministry of fun na house-ovú party. Do rána bude n a parkete bude hrať DJ Mustee a DJ Anndy. Vybláznite sa do sýtosti v modernom tanečnom klube.

DRUHÉ NEDEĽNÉ KORZO

12. júna od 17:00, Námestie SNP

Druhé korzo bude netradičné tým, že na ňom zúčastnia populárni slovenskí spisovatelia. Predstavia sa mená ako Jozef Banáš či Braňo Jobus – autor rozprávkových knižiek. Budete mať možnosť vidieť asi najznámejšiu Japonku Denisu Ogino, ktorá vo svojej tvorbe opisuje zážitky zo života na Slovensku. Vypočujete si koncert Marcela Daniša a skupiny Definitívum, ktorí zahrajú piesne z tvorby Deža Ursinyho a Jara Filipa. Samozrejme, bude pripravený aj sprievodný program pre deti, retro fotokútik, jazdenie na koníkoch či diskusia v Obývačke vo Fun Zóne.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Počas celého leta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Obľubujete výtvarné umenie a humor? Pretože výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je vo Zvolene sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

Čítajte tiež:

Vieme ako prví: Aké novinky čakajú zvolenskú Fun zónu počas leta?

So začínajúcim letom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM