Marcel Mojžiš Kultúra

Zámocké hry sľubujú hviezdy vo všetkých podobách

Hviezdy na nebi, hviezdy na scéne, hviezdy v nás. To je motto tohtoročných Zámockých hier zvolenských, ktoré sa začnú 8. júna činohernou časťou na Zvolenskom zámku. Môžeme sa tešiť na muzikál, komédiu aj drámu. Zvolenčania navyše pripravili ďalšiu sl

„Motto podčiarkuje tri naj vlastnosti festivalu. Predstavenia sa odohrávajú pod hviezdnou oblohou, na scéne vystupujú herecké hviezdy rôznych divadiel a posolstvom je dotknúť sa hviezd v duši divákov,“ povedala dramaturgička usporiadajúceho Divadla J.G. Tajovského Uršuľa Ferenčuková.

Hviezdne predstavenia[/si­ze][/color]

Môžeme sa tešiť na skutočne hviezde predstavenia. Diváci si môžu vybrať komédiu i drámu, klasiku i súčasný titul, muzikál i rozprávku. V historickom prostredí zvolenského zámku ľudia spoznajú divadlá z celého Slovenska – od Bratislavy po Košice. A každé z nich prinesie kúsok do hviezdnej skladačky.

Zahraničným, už tradičným hosťom festivalu je Městské divadlo Brno a ich veľkolepý muzikál Chicago, ktorý predtavia v piatok 15. júna. V tento deň sa zároveň koná celoslovenské podujatie Noc hudby. DJGT sa spoločne s MD Brno rozhodlo predstavenie uviesť aj pod hlavičkou Noci hudby a podporiť tak pilotný ročník podujatia.

Premiéra Zvolenčanov[/si­ze][/color]

Činohernú časť otvorí 8. júna domáce DJGT slávnostnou premiérou hry Raya Cooneyho Lekárske tajomstvo. Predstavenie, ako aj následná repríza v sobotu, 9. júna poteší predovšetkým milovníkov komédií a kvalitných hereckých výkonov. Hra je napísaná v najlepších tradíciách situačného humoru. Režisér Martin Kákoš zasadil príbeh hry do našich reálií, keďže je určite zábavnejšie sem-tam si pichnúť do nášho zdravotníctva, než do anglického. Diváci si však môžu vybrať z pestrej ponuky dokopy až dvanástich činoherných titulov. Od 24. júna do konca mesiaca je potom na programe operná časť ZHZ.

To však nie je jediné kultúrne podujatie, ktoré nás čaká. Už cez tento víkend môžete vyraziť na Zvolenský zámok za celou paletou atraktívnych akcií a to všetko zadarmo. [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133487_KOM­PLETNY-PREHLAD:-Zvolencania-zaziju-noc-na-zamku]Viac čítajte TU![/link]

zvolen24.sk/tasr Foto: djgt.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM