Alžbeta Paulíková Správy

Zaujímavé správy zo známej dediny pri Zvolene: Kováčová sa môže rozrásť o stovky ľudí, čo je za tým?

Zaujímavosť zo známej kúpeľnej obce ležiacej neďaleko Zvolena. V Kováčovej sa môže počet obyvateľov zvýšiť až o stovky. Čo je za tým?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé správy zo známej dediny pri Zvolene: Kováčová sa môže rozrásť o stovky ľudí, čo je za tým?
Zdroj: TASR

Až o 500 obyvateľov sa do piatich rokov môže zvýšiť počet obyvateľov v Kováčovej v okrese Zvolen. Táto kúpeľná obec ponúka totiž v súčasnosti najviac lokalít na individuálnu výstavbu z dedín, ktoré sú najbližšie k okresnému mestu.

Podľa starostu Jána Izraela v lokalite Na dlhej, kde sa už v uplynulých rokoch postavilo asi 35 rodinných domov, môže za niekoľko rokov pribudnúť ďalších 35. Asi desať domov môže vyrásť aj v lokalite nad ihriskom. „Až 50 domov predpokladá projekt Rezidencia Kováčová pod rybníkom, na ktorý vydal Krajský stavebný úrad ešte v roku 2012 územné rozhodnutie na inžinierske siete,“ uviedol starosta. Investorom je bratislavská spoločnosť Stavebná holding, a. s.

Pôvodný zámer však počítal s výstavbou rekreačných viliek pre hostí kúpeľov a neďalekého Wellnes Kováčová. Obec sa chce preto dohodnúť na podrobnejšom stavebnom dokumente, kde by boli pre výstavbu rodinných domov zadefinované aj určité regulatívy.

Kováčová má dnes necelých 1500 obyvateľov. Okrem kúpeľov a prestavaného kúpaliska na wellnes je známa aj Národným rehabilitačným centrom, kde sa liečia stovky ľudí po úrazoch a s chorobami pohybového aparátu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM