Stanislav Černák Správy

Zaujímavosti o R2 Zvolen-Detva: Úsek bude merať 7,85 km a bude na ňom 7 mostov!

V priebehu tohto týždňa by sa mala podpísať zmluva o výstavbe úseku rýchlostnej cesty R2 medzi Zvolenom a Detvou. Koľko áut sa odhaduje, že prejde po novom úseku?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosti o R2 Zvolen-Detva: Úsek bude merať 7,85 km a bude na ňom 7 mostov!
Zdroj: TASR

Úsek rýchlostnej cesty R2 by sa podľa predpokladov mal stavať dva roky. Je dlhý presne 7,85 kilometra (km) a bude sa na ňom nachádzať sedem mostov. Z toho najnáročnejšie sú most nad potokom Hradná, ktorý je dlhý 206,8 metra, a most nad Slatinou a železničnou traťou dlhý 460,6 metra.

Rýchlocesta má po dobudovaní odbremeniť najmä obce Zvolenská Slatina a Vígľaš, cez ktoré v súčasnosti prechádza cesta prvej triedy. V roku 2010 predstavovala intenzita dopravy v úseku približne 15 000 áut za deň. Podľa odhadov diaľničiarov by v lokalite malo v roku 2030 jazdiť 18 834 áut za 24 hodín. Úsek je tiež už dlhodobo evidovaný ako nehodový.

Verejnosť sa môže dočkať už čoskoro aj začatia výstavby úseku rýchlostnej cesty R2 Zvolen-Detva, pretože zmluva na jeho vybudovanie by sa mala podpísať v najbližších dňoch. „Tento týždeň plánujeme podpísať ďalšiu zmluvu na výstavbu úseku Zvolen, východ – Pstruša,“ vyhlásil v relácii RTVS O 5 minút 12 minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM