Stanislav Černák Správy

Zavlažovanie ako v Prahe: Vo Zvolene uvažujú o zaujímavej novinke v prípade horúčav

S letom sú neodmysliteľne spojené horúčavy. Tie pravidelne zasahujú každý rok i naše mesto. Vedia narobiť problémy ľuďom, v takýchto prípadoch však v strehu býva aj mesto. To dokonca uvažuje zaviesť pod Pustým hradom do praxe zaujímavú novinku, ktorou sa inšpiroval viceprimátor počas návštevy Prahy.

Ilustračný obrázok k článku Zavlažovanie ako v Prahe: Vo Zvolene uvažujú o zaujímavej novinke v prípade horúčav
Foto: Jozef Milan

Ako nám prezradil zástupca zvolenského primátora Juraj Družbacký, v prípade tropických teplôt, zavlažovanie na Námestí SNP funguje aj toto leto tak ako po iné roky, teda pomocou napájadiel a fontána v takýchto prípadoch ide na plný výkon. Vo zvolenských uliciach by sme však mohli už v krátkom čase uvidieť aj nové opatrenie, ktoré by určite pritiahlo pozornosť.

Na zvolenskej radnici totiž uvažujú o zaujímavej novinke. Inšpiráciu pritom berieme od našich susedov z Česka a to konkrétne rovno z ich metropoly.„Nedávno som bol v Prahe a tam počas horúčav čistili a zavlažovali ulice pomocou cisterny, kde zo zadnej strany auta šiel jemný prúd vody na ulice a ľudí,“ prezradil pre Zvolen 24 Juraj Družbacký a pokračoval, „Uvažujem o tom, že by sme niečo podobné spravili aj vo Zvolene.“

Ako by to malo fungovať v praxi? „V prípade extrémnych horúčav by sme sa dohodli s našim zmluvným dodávateľom, aby ovlažil vzduch takýto spôsobom aj na našom námestí ešte počas tohto leta,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM