Alžbeta Paulíková Kultúra

Zažite posledný mesiac roka vo Zvolene zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. Vo Zvolene sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka vo Zvolene zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: TASR

Burza stredných škôl

3. decembra o 8:00 hod., ŠD Ľudovíta Štúra

Ak sa chystáte na strednú školu a stále ste sa nerozhodli na akú, zaiste vám môže pomôcť aj táto akcia. Na burze stredných škôl sa dozviete zaujímavé informácie o vybraných školách a ich študijných programoch, ktoré vás možno zaujmú.

Francúzske soirée

5. decembra o 18:00 hod., Zvolenský zámok

Už túto sobotu sa v Kráľovskej sieni Zvolenského zámku uvedie sláčikové kvarteto Mucha Quartet a ich hosť – klavirista Maroš Klátik. Francúzske soirée je pokračovaním dlhodobej spolupráce hudobníkov svetovo uznávaného komorného zoskupenia Mucha Quartet a talentovaného klaviristu Maroša Klátika. Ide o jedinečný zámer komornej spolupráce, ktorý poukazuje na štýl kompozícií troch velikánov francúzskeho umenia.

Hokejový zápas

5. decembra o 10:00 hod., Ľadová plocha

Obľúbeným miestom Zvolenčanov počas zimy je tradične aj ľadová plocha na Námestí SNP. Tento rok si na ploche môžete vychutnať aj zaujímavý hokejový turnaj, v ktorom si svoje sily zmerajú poslanci, podnikatelia a úradníci.

Parné vlaky

5. decembra, Železničná stanica

Deň pred obľúbeným mikulášskym sviatkom si Zvolenčania, ale aj návštevníci budú môcť užiť zaujímavú atrakciu – previezť sa na parných vlakoch. Tie budú premávať po zvolenských staniciach a vo vagóne budete môcť stretnúť dokonca aj Mikuláša s anjelom a čertom.

Mikuláš

6. decembra o 15:00 hod., Vianočná dedina

Ako každý rok aj tento sa môžu deti, ale aj dospelí tešiť na príchod Mikuláša. Ten príde tradične so sladkosťami, ktoré bude rozdávať vo zvolenskej Vianočnej dedine. Príchod Mikuláša bude sprevádzať aj ďalšia dôležitá vianočná akcia. Vo Zvolene sa v tento deň rozsvieti vianočný stromček.

Zvolenský spevácky zbor

15. decembra o 18:00 hod., Kongresové centrum pri TU

Vianočnú atmosféru bude príjemne dotvárať aj Zvolenský Spevácky zbor. Už tento mesiac sa môžete zúčastniť na jeho Vianočnom koncerte a vychutnať si tak čaro blížiacich sa sviatkov.

Smola a Hrušky a The Paranoid

18. decembra o 20:00 hod., Dom kultúry ŽSR

Máte chuť na nezabudnuteľný večer a Christmas párty s kvalitnou slovenskou hudbou v spojení štýlov reggae-punk a moderny rock? Nenechajte si ujsť špeciálne spojenie domácich obľúbených kapiel SMOLA A HRUŠKY a THE PARANOID už tento mesiac aj vo Zvolene.

Rozprávkoland

18. decembra o 17:00 hod., Zimný štadión

Užite si pred sviatkami Najväčšiu hudobno-zábavnú show pre deti. V hlavných úlohách sa predstavia ŠMOLKOVIA, ktorí už roky zabávajú deti po celom svete. Vypočuť si môžete ich najväčšie hity a tak si vychutnať show plnú svetelných efektov a výborných tanečných vystúpení.

Okolo štedrovečerného stola

18. decembra, Podpolianske osvetové stredisko

Mnohí z nás počas Vianoc dodržiavajú isté zaužívané tradície. Tie sa však už rokmi zmenili a dnes sme si zvykli aj na mnohé novinky. Ako to však vyzeralo počas štedrej večere kedysi? V Podpolianskom osvetovom stredisku vám ukážu, čo nesmelo kedysi chýbať nad, pod, vedľa a na štedrovečernom stole. Zároveň si tu môžete vyrobiť tradičné vianočné ozdoby.

Betlehemský príbeh

22. decembra o 17:00 a 18:30 hod., Vianočná dedina

Divadlo Zelienka nám každoročne spríjemňujeme predvianočný čas. Inak tomu nebude ani tento rok, kedy Zvolenčanom pripomenú pravú hodnotu a význam Vianoc a to počas predstavenie s názvom Betlehemský príbeh.

Môže vás zaujímať:

Nový týždeň vo Zvolene má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM