Marcel Mojžiš Hokej

Zázrak sa nekonal! O zlato budú hrať majstri:(

Vo štvrtom zápase semifinále play off hokejovej extraligy zvíťazil obhajca titulu HC Košice na zvolenskom ľade 5:3 a s celkovým pomerom 4:0 na zápasy sa stal prvým finalistom.

Žiaden zázrak sa vo štvrtom zápase semifinále nezrodil, žiaden elixír na podlomené zdravie mužstvo HKM Zvolen nenašlo, a tak Košičania bez problémov, na polovičný plyn domaľovali záverečnú bodku v jednoznačnej sé­rii.

Aj scenár im vyhovoval, aby nikto nebol na pochybnostiam, už deväť sekúnd po úvodnom buly otvoril z prvého útoku Dravecký skóre po pohotovej strele a aj ten malý elán domácich ešte viac primrazil. V 2. min Tabaček rozozvučal hornú žŕdku, v 11. min sa takýto kúsok podaril aj domácemu Urgasovi, podstatné však bolo, že po prvej tretine už viedli hostia 3:0.

V 13. min zabudla zvolenská obrana na Draveckého pred bránkou, v 19-tej zasa pridal ďalší gól Zálešák a skóre hrozivo zasvietilo. Viróza podlomila nohy až 14-tim zvolenským hráčom, diery zaplátali juniori a na ľade sa skúsenosť neustále prejavovala. Každý jeden útok či strela domácich si zaslúžila pochvalu a keď v 28. min Méry na druhý pokus využil hrúbku Košičanov a zblízka prekonal Hyláka v bránke, ozval sa zaslúžený potlesk.

V tom čase už držali karty so všetkými tromfami pevne v rukách Košičania a mohli si dovoliť aj takýto kiks – v 25. min zakončil Bartoš akciu s Kristekom a Zálešákom na štvrtý gól a piaty, svoj tretí, pridal Dravecký po klasickom prečíslení v 35. min. Na začiatku tretej tretiny využili domáci štvorminútový trest Tabačka expresne rýchlo, pred bránkou sa po nahrávke od Brabenca presadil Pokovič a hneď bolo na lavičke Zvolena veselšie.

Ak by v 45. min Slovák potrestal chybu pri rozohrávke, určite by dostali ešte väčší vietor do plachiet. Trpezlivo si však počkal na ďalšiu možnosť, v 48. min po perfektne zvládnutej presilovku delovkou pod žŕdku vykresal nádej. Prebudili sa aj diváci, no viac už zo svojich hráčov nevytlačili, aj keď si zahrali 30-sekundovú power play, pri ktorej sekundu pred koncom mal na hokejke gól Lukáš Jurík.

zvolen24.sk/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM