Martin Károly Iné športy

Žiarski plavci absolvovali v lete sústredenie

Už po siedmykrát členovia Plaveckého klubu MŠK Žiar nad Hronom DELFÍN absolvovali sústredenie v kúpeľoch Turčianske Teplice. Pod odborným vedením tréneriek Mgr. Mesárošovej Miroslavy a PaedDr. Bartkovej Martiny sa sústredenia zúčastnilo 20 detí. Žiar

Ubytovanie a stravovanie sme mali zabezpečené v bývalom Domove mládeže, kde nám zamestnanci vychádzali v ústrety v poskytovaní posilňovne, spoločenskej miestnosti a pod. Plavci každý deň absolvovali ranný tréning na bazéne, kondičný tréning v športovom areáli alebo v posilňovni a večerný tréning opäť na bazéne,“ opisuje podmienky sústredenia jedna z tréneriek Miroslava Mesárošová.

Plavci každý deň absolvovali ranný tréning na bazéne, kondičný tréning v športovom areáli alebo v posilňovni a večerný tréning opäť na bazéne. Po večernom tréningu mali deti možnosť si zahrať v športovom areáli volejbal, basketbal, stolný tenis a spoločenské hry. Okrem tréningov mali plavci možnosť aj relaxovať. Absolvovali špeciálne masáže.

Žiarski plavci dosahujú v slovenských bazénoch významné úspechy. Medzi najvýkonnejších plavcov patrí Eva Piatriková, Timea Lukáčová, Matej Rišňovský, Alex Karkuš, či Ema Barančoková.

V žiarskom plaveckom klube je momentálne detí. „Výber do klubu si robia trénerky podľa schopností a talentu detí,ktorí absolvujú základný plavecký kurz, o ktorý je obrovský záujem a v tomto roku je už úplne obsadený,“ dodáva Mesárošová na záver.

/mak/ Foto: Plaveckého klubu MŠK Žiar nad Hronom DELFÍN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM