Hokej

Žilinskí hokejisti vyhrali doma so Zvolenom: Tri body získali po divokej prestrelke

Žilinčania potvrdzujú narastajúcu formu. Domáci si zápas užívali a nedávali Zvolenu priestor na to, aby sa gólovo chytil.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí hokejisti vyhrali doma so Zvolenom: Tri body získali po divokej prestrelke
Zdroj: TASR

1. tretina

Žilinčania vstúpili do duelu rázne a už po 70 sekundách hry sa tešili z gólu, keď Húževka spomedzi kruhov presne zakončil Juríkovu prihrávku z ľavej strany. O dve minúty sa situácia zopakovala, len Juríkovi nahrával Rogoň a domáci viedli pohodlne 2:0. Mohli aj vyšším rozdielom, lebo góly mali na hokejkách Švihálek, Handlovský, aj Holovič, lenže Baroš výborne zasiahol. V 15. min. vystavil na opačnej strane Ďalogovej strele stopku semafor Tomeka a v 19. min. pri presilovke hostí schoval domáci gólman do lapačky pohotovú strelu McGregora.

2. tretina

Druhú tretinu začali lepšie hostia, ale nedokázali zakončiť gólom niektoré dobré akcie ako Puliš, Klhůfek či ďalší, a tak prišiel trest. Handlovský vyzval do úniku Hovorku, ktorý v 29. min. zvýšil na 3:0. Vlci hrali s chuťou, dobre korčuľovali, napádali, hrali zdravo agresívne a v 32. min. zvýšil ich náskok po peknej akcii a bekhendovom zakončení Konečný. Hostia nedokázali domácich vážnejšie potrápiť, tí si naopak vedenie užívali a nedávali Zvolenu priestor na to, aby sa gólovo chytil.

Zdroj: TASR

3. tretina

V tretej časti sa usmialo šťastie aj na hostí, keď Mráz v 43. min. prihral medzi kruhy Hraškovi a obranca Zvolena pokazil Tomekovi rodiace sa čisté konto. Vlci však drámu nepripúšťali a v 49. min. po prvý raz udreli aj v presilovke, keď sa presadil Drábek. Zvolen zareagoval o 16 s Ďalogovým presným zásahom, ale o ďalších 32 s zvýšil opäť na štvorgólový rozdiel Matis, ktorý ostal nepokrytý pri ľavej žrdi. Zvolen zdvihol znovu hlavu v 55. min., keď v presilovke tečoval Hraškovu strelu od modrej do siete Mráz. Definitívnu bodku duelu dal gólom minútu pred koncom Misenev, ale už len zmiernil prehru Zvolenčanov na ľade Žiliny.

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 6:4 (2:0, 2:0, 2:4)

Góly: 2. Húževka (J. Jurík, Rogoň), 4. J. Jurík (Rogoň, Húževka), 29. Hovorka (Handlovský, Denis Rehák), 32. Konečný (Švihálek), 49. Drábek (Brejčák, Holovič), 50. Matis (Hovorka, Handlovský) – 43. Hraško (B. Mráz), 49. M. Ďaloga (Hraško), 55. B. Mráz (Hraško, Puliš), 59. Misenev (McGregor, Halama). Rozhodovali: Jura – Riš, Smrek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 894 divákov

Foto: ilustračné

Žilinskí vlci v OBRAZOCH
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM