Stanislav Černák Krimi

Zlodejské vyčíňanie Jána (28): Prepustili ho z basy, vlámal sa do domu župana Maňku

Vo februári ho prepustili z väzenia a zrejme tam poputuje opäť! Za vykradnutie dvoch domov hrozí Jánovi z Lučenca v prípade dokázania viny až desaťročné väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Zlodejské vyčíňanie Jána (28): Prepustili ho z basy, vlámal sa do domu župana Maňku
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody 28 – ročného Jána z Lučenca.

Dva vykradnuté domy

Vo februári, krátko nato ako bol prepustený z väzby, sa podľa polície vlámal do uzamknutého rodinného domu na Nezábudkovej ulici vo Zvolene. „Z domu ukradol zlaté hodinky, zlaté a strieborné šperky, čím majiteľovi spôsobil škodu odhadnutú na viac ako 10 tisíc eur,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Podľa informácií portálu čas.sk má vraj ísť o vlámanie do rodinného dom banskobystrického župana Vladimíra Maňku.

Dva týždne po tejto krádeži sa mal mladík navyše vlámať i do rodinného domu na Žarnovskej ulici v Rimavskej Sobote. „Z domu ukradol peniaze. Majiteľke spôsobil škodu 400 eur,“ povedala Faltániová a pokračovala, „polícia ho zadržala v utorok ráno pri domovej prehliadke v mieste jeho bydliska. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.“

Ďalšie krádeže

Obvinený je v súčasnosti trestne stíhaný za 8 obdobných skutkov, ktoré mal spáchať v roku 2012. Od začiatku januára do konca apríla 2012 sa podľa polície vlámal do viacerých rodinných domov v Lučenci, na ulici Boženy Nemcovej, na ulici Modré zeme, na ulici Budovateľov a do bytu na Rádayho ulici.

Vlámal sa tiež podľa obvinenia aj do novostavby rodinného domu v obci Sušany, do domu na Potočnej ulici vo Vidinej a do domu na Požiarnickej ulici v Detve.

„Začiatkom mája 2012 ho polícia zadržala a vyšetrovateľ v Lučenci ho obvinil z prečinu krádeže, prečinu porušovania domovej slobody a prečinu poškodzovania cudzej veci. Krádežami a poškodením vtedy spôsobil majiteľom škodu odhadnutú na viac ako 35 tisíc eur,“ dodala policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM