Alžbeta Paulíková Rôzne

Známy fotograf radí zvolenským zaľúbencom: Chyby, ktorým by ste sa radšej mali vyvarovať!

Profesionálny fotograf Jaroslav Moravčík fotil vo Zvolene už nejednu svadbu. Pri svojej práci si všíma u mladomanželov aj mnoho chýb, ktorým by sa však podľa neho mali radšej vyhýbať.

Ilustračný obrázok k článku Známy fotograf radí zvolenským zaľúbencom: Chyby, ktorým by ste sa radšej mali vyvarovať!
Zdroj: Dnes24.sk

Jaroslav Moravčík cvakal vo Zvolene už mnoho svadieb. Nedávno nám prezradil, aké pekné miesta v našom meste si môžu zaľúbenci vybrať pre svoje svadobné zábery.

Jaroslav Moravčík pracuje ako fotograf na voľnej nohe od roku 2009. Fotenie ho však fascinovalo už od detstva. Preto sa rozhodol vyštudovať fotografiu aj na strednej škole a venuje sa jej až dodnes. Ročne nafotí približne 20 až 30 svadieb.

Skúsený fotograf nám však prezradil aj omnoho viac. Pri fotení sa niektorí mladomanželia totiž dopúšťajú rôznych chýb. Jaroslav Moravčík upozorňuje na niektoré z nich. Podľa neho je tých chýb naozaj veľa a nemusíme si ich ani uvedomovať, aj keď sa ich naučíme.

Zlý výber

Najväčšou chybou podľa Jaroslava Moravčíka je zlý výber fotografa. „Nevyberiem si napríklad fotografa, ktorý nedokáže s vami správne komunikovať, nerozumie svetlu a nedokáže ho náležite využiť. Vtedy vznikajú napr. fotografie na priamom slnku s chmárami pod očami.“

Predtým než mladomanželia oslovia svojho fotografa, mali by spoznať jeho tvorbu. „Pri správnom výbere poznáme jeho tvorbu, jeho práca sa nám páči a je technicky vyspelý, aby sa dokázal prispôsobiť rôznym svetelným podmienkam.“

Dôverujte fotografovi

Ako hovorí Jaroslav Moravčík, keď si vyberieme toho správneho fotografa, vtedy sú už zbytočné nejaké predpísané vyumelkované pózy podľa napísaného zoznamu. „Nechajte sa viesť prirodzenou atmosférou, ktorú fotograf vytvorí a dôverujte jeho schopnostiam.“

Dobrým zvykom býva, že mladomanželia sa pred svojím veľkým dňom s fotografom stretnú, aby sa lepšie spoznali. „Z predošlého stretnutia sa od vás dozvedel niečo o vašich záujmoch a štýle fotografií, ktoré sa vám páčia. Je potom už na ňom, aby to náležite využil a vytvoril jedinečné zábery vášho svadobného dňa, poprípade aj s rôznymi doplňujúcimi rekvizitami. V danej chvíli je na ňom, aby vybral tie najsprávnejšie uhly a dokázal vás správne usmerňovať,“ dodáva Jaroslav Moravčík.

Môže vás zaujímať:

Fotograf, ktorý vo Zvolene cvakal už množstvo svadieb: Okrem zámku existujú aj takéto krásne miesta na fotenie…

Je mladý, no už teraz žne pozoruhodné úspechy: Vyspovedali sme zvolenského neurológa Jána Necpála

Foto: Jaroslav Moravčík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM