Eva Drugdová Rôzne Správy

Známy inštruktor autoškoly toho zažil neúrekom. Čo stvárajú Zvolenčania za volantom?

Vladimír Hronček robí inštruktora autoškoly a hoci je to náročná práca, neskutočne ho baví. Má aj veľa zážitkov, pri ktorých často neviete, či sa smiať alebo plakať.

Ilustračný obrázok k článku Známy inštruktor autoškoly toho zažil neúrekom. Čo stvárajú Zvolenčania za volantom?
6
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Pracovať v autoškole si vyžaduje mať silné nervy. Vlado Hronček je inštruktorom takmer osem a pol roka a pri svojej práci zažil nejednu úsmevnú situáciu. Pri niektorých mu však zostal až rozum stáť. No ako hovorí, túto prácu má neskutočne rád a dokáže ho napĺňať. Je pre neho super pocit, keď naučí šoférovať aj úplné nemehlo. Čo všetko zažil počas hodín v autoškole?

Bizarnosti aj počas skúšok

Jeho rukami už prešlo cez 600 žiakov a niektorí boli takí dobrí, že by si pri nich mohol relatívne aj pospať. Hoci tvrdí, že muži sú pri šoférovaní zručnejší, nemusí to byť vždy tak. „Chlapi dokážu byť tiež mantáci. Niekedy mám pocit, že by som skôr koňa naučil tancovať tango ako niektorých šoférovať. Keď sa ma niekto na tretíkrát opýta, kam má strčiť kľúčik, tak to už je veľa. Takéto veci sú pre mňa nepochopiteľné," hovorí skúsený inštruktor.

Veľa bizarných situácií zažil dokonca aj počas skúšok. Ľudia sú totiž nepoučiteľní. „Jednej babe som stále hovoril, že keď sa chce pohnúť, nesmie svietiť v aute žiadna červená kontrolka. Všetko jej bolo jasné. Robila skúšky na cvičisku a pozerám, že zadné kolesá raz prekĺznu a raz idú na šmyku. Otvorila okno, vyklonila sa z neho a kričí. Pán inštruktor, to auto je na figu. Nechce ísť. Samozrejme, mala zatiahnutú ručnú brzdu.“

Niektorí dokážu robiť skúšky aj na trikrát. „Mal som jedného žiaka, ktorý ako keby stále na niečom fičal. Ja však zo zákona nemám žiadnu možnosť to zistiť. Mal takú úchylku, že keď sme stáli dlhšie na križovatke a videl, že je červená, vytiahol elektrickú cigaretu. Vravím mu, že nech sa vykašle na fajčenie a učí sa. Na skúškach získal len 46 bodov. Na ďalšej vošiel počas jazdy do jednosmerky, to som už prevracal oči. Potom si všimol značku zákaz vjazdu. Zastal, pozeral sa na ňu, zahrešil a išiel aj tak ďalej. To nechápal ani policajt, čo to bolo za pacienta.“ Pri takýchto situáciách zostáva naozaj rozum stáť.

Rád vtipkuje

Vlado Hronček sa však snaží situáciu počas jazdy odľahčiť a so žiakmi rád komunikuje. Podľa neho je to tá najlepšia cesta. Niekedy im rozpráva aj vtipy, no sú situácie, ktoré dokážu pobaviť aj jeho.

„Učil som tiež kamarátovho syna a on tak výrazne koktal. Keď chcel niečo povedať v Babinej, tak som sa v Krupine dozvedel, čo to bolo. Za Očovou na rovinke som mu vravel, že si môže vyskúšať aj rýchlejšiu jazdu. Bolo to ale po daždi a na ceste stála voda. V úžľabinke sme sa stretli s kamiónom. Ako keby niekto chytil za vedro špiny a vylial nám na predné sklo. Chlapec pustil volant a zakryl si oči. Až v ďalšej dedine z neho vyšlo: Do čerta, ja som si myslel, že nás to obleje,“ zaspomínal si.

Hoci sa zvolenský inštruktor snaží byť vtipný, nie vždy jeho žiaci pochopia, či to myslí vážne. „Keď ľudia prvýkrát prídu, tak im s vážnou tvárou hovorím, že sa s niektorými bojím jazdiť a ráno si vždy musím dať jedného panáka. Jednu pani som tým ale naozaj vystrašil. Vyzdvihol som ju na jazdu a vravím, že musím ísť ešte do baru na jeden, lebo dnes mám riadnu psychiatriu. Išiel som samozrejme na záchod, no tá pani bola z toho pred kolapsom,“ dodal.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotky obľúbeného zvolenského inštruktora!

V OBRAZOCH: Obľúbený zvolenský inštruktor
6
Galéria
Zdroj: archív Hronček
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM