Tlačové správy

Známy šéfkuchár vo zvolenskej jedálni: Aha, aké dobroty navaril pre študentov! FOTO

Určite milé prekvapenie! Študentom a zamestnancom Technickej univerzity vo Zvolene podával obed známy slovenský šéfkuchár Vojto Artz. Akú dobrotu im pripravil? Pozrite FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Známy šéfkuchár vo zvolenskej jedálni: Aha, aké dobroty navaril pre študentov! FOTO
46
Galéria

Veľkoobchod METRO sa aj tento rok zasadzuje za zdravé stravovanie na školách a nezostane len pri slovách. Priamo do školských jedální dodáva potrebné suroviny a kuchári METRO pomáhajú s prípravou jedál v kuchyniach vybraných škôl.

Jednou z nich bola aj Technická univerzita vo Zvolene. Aké menu ochutnali študenti v utorok 13. februára?

Prím hrala ryba ako zdravá zložka stravy a hlavná surovina. Žiaci a študenti si pochutnali na lososovi. „Záleží nám na tom, aby deti mali na tanieri nielen chutné, ale aj zdravé a výživovo plnohodnotné jedlo. Školským jedálňam by sme chceli vnuknúť zdravšiu inšpiráciu a presadzovať pozitívne trendy a nové technologické postupy pri stravovaní našich žiakov,“ uvádza Jan Žák, generálny riaditeľ spoločnosti METRO Slovensko.

Práve ryby sú totiž dôležitou súčasťou zdravej stravy, ktorú odporúčajú odborníci z dôvodu, že sú jedinečným zdrojom omega mastných kyselín, vitamínov, minerálov a kvalitných bielkovín.

Študenti Technickej univerzity vo Zvolene si pochutnali na lososovi s kuskusovým šalátom „Tabbouleh“. Vydaných bolo 256 porcií, pričom na prípravu jedla bolo použitých 38 kg lososa a 15 kg kuskusu.

Študenti špeciálne varenie privítali. Považovali ho za príjemnú zmenu. Za všetkých hovorí názor Petry (22): „Nie som síce veľký priaznivec jedál z rýb, ale musím povedať, že toto mi veľmi chutilo. Zvlášť oceňujem práve kombináciu lososa a kuskusu, to som ešte nikdy nejedla. Určite sa pokúsim navariť niečo podobné môjmu frajerovi.

Iniciatívou spoločnosti METRO je robiť osvetu ohľadom stravovania na školách. „Chceme ukázať, že aj zdravé a cenovo dostupné jedlo môže chutiť dobre. Nemenej dôležité je tiež predísť plytvaniu v školských jedálňach, t. j. ako čo najlepšie zužitkovať všetky dostupné suroviny a zároveň splniť finančné limity,“ podotkol šéfkuchár METRO Vojto Artz.

Veľkoobchod v rámci tohto podujatia spolupracuje s Celoslovenskou sekciou školského stravovania, participáciu majú aj krajské metodičky, zodpovedné za stravovanie na školách.

(PR- Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM