Martin Károly Rôzne

Župa pristúpila k mimoriadnym opravám výtlkov: Tu sú podrobnosti!

Cesty ako rešeto, nadávky vodičov, poškodené disky kolies. To je realita aj na vozovkách banskobystrického kraja. Kedy cestári začnú s jarnými opravami?

Ilustračný obrázok k článku Župa pristúpila k mimoriadnym opravám výtlkov: Tu sú podrobnosti!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Oteplenie odkrylo aj posledné diery na cestách. Vodiči však s tankodrómami na cestách bojujú už oveľa dlhšie. Tu sa dočítate viac o hororových zážitkoch vodičov.

Najhoršia zima

Riaditeľ banskobystrickej Regionálnej správy ciest (BBRSC), Ján Butkovský prezradil, že podľa ich zistení, tohtoročná zima napáchala o viac ako tretinu viac škôd ako minulý rok. Počas tejto zimy sa podľa neho na naše cesty vysypalo 28 tisíc ton chemického posypu. „Čo je o 30 až 60% viac ako ostatnú zimu,“ vysvetľuje. Župa spravuje cesty II. a III. triedy, na ktorých momentálne podľa riaditeľa vykonávajú zimné opravy.

Jarné opravy už tento mesiac

Situácia je podľa neho vážna. „Pristúpili sme k mimoriadnym opravám komunikácií. Opravy výtlkov začneme realizovať už počas zimnej služby, už tento mesiac,“ konkretizuje Butkovský s tým, že v tomto prípade ide už o trvalejšiu opravu ciest.

Opravy sa budú robiť teplou obaľovanou zmesou, ktorá je 3× lacnejšia ako zmes používaná na vysprávky v zime,“ vysvetľuje ďalej riaditeľ BBRSC. Výrobca zmesi, je podľa neho ochotný spustiť výrobu s mesačným predstihom. „Znamená to, že v marci by sa odobralo 700 ton tohto materiálu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM