Jakub Forgács Správy

Zvolen chce zatepliť ZŠ na Hrnčiarskej ulici. Náklady sú vyše 230 000 eur

Budovu známej zvolenskej školy postavili pred 50 rokmi a dodnes neprešla výraznejšou "generálkou". Má sa to však zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen chce zatepliť ZŠ na Hrnčiarskej ulici. Náklady sú vyše 230 000 eur
5
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Zvolen chce zatepliť steny obvodového plášťa a strechu hlavnej budovy Základnej školy na Hrnčiarskej ulici. Na poslednom mestskom zastupiteľstve schválili poslanci predloženie žiadosti o dotáciu na tento projekt z Enviromentálneho fondu. Náklady sú rozpočtované sumou viac ako 233 670 eur.

Stavebnými úpravami by sa mala dosiahnuť výrazná úspora energií na vykurovanie. „Ušetrené finančné prostriedky môžu byť ďalej použité na skvalitňovanie procesu vzdelávania,“ píše sa v predkladacej správe, ktorú na rokovanie zastupiteľstva predložila vedúca oddelenia rozvoja mesta Juliana Kochlicová Ištóková.

Zateplením sa okrem zníženia tepelných únikov zvýši aj estetika stavby, predĺži sa jej životnosť a taktiež sa zabráni prehrievaniu vnútorných priestorov školy v letných mesiacoch, čo už dlhší čas trápi žiakov aj zamestnancov školy.

Budovu totiž postavili pred 50 rokmi a dodnes neprešla výraznejšou ‚generálkou‘. „To, čo dnes už veľmi cítime, je napríklad aj nevyhovujúci systém elektriny,“ povedala pred časom riaditeľka školy Eva Balážová.

Pri škole sa už od vlani realizuje prestavba školského ihriska na multifunkčný športový stánok, ktorý poskytne zázemie nielen pre žiakov školy, ale aj všetkých športuchtivých Zvolenčanov.

ZŠ na Hrnčiarskej ulici je jednou zo siedmich v meste. Aktuálne ju navštevuje približne 700 žiakov.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Známe zvolenská základná škola Päťka na záberoch
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM