Jozef Sliacky Rôzne

Zvolen hľadá nového hlavného kontrolóra

Dlhoročná prednostka a potom (od roku 2000) hlavná kontrolórka Mesta Zvolen Oľga Polášková k 31. októbra končí vo svojej funkcii.

Dlhoročnú mestskú kontrolórku Oľgu Poláškovú sme na pondelňajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva už nevideli. Z tohto postu odchádza k 31. októbru a tak si v týchto dňoch čerpá zvyšok dovolenky.

Mesto samozrejme bez hlavného kontrolóra nemôže existovať a tak sa vzniknutým problémom zaoberali aj mestskí poslanci. Vychádzajú zo zákona, ktorý ukladá, že nový hlavný kontrolór musí byť známy do 60 dní. Úloha jeho voľby tak pripadne už na nových poslancov, uskutoční sa 13. decembra, teda po komunálnych voľbách. Do 29. novembra do 15,30 hod. sa môžu prihlásiť adepti na toto lukratívne, ale i zodpovedné miesto v štruktúre mestskej samosprávy. Aké sú požiadavky na to, aby ste mohli vykonávať túto funkciu? To môžete nájsť na webovej stránke mesta Zvolen. Pred voľbami tajným hlasovaním budú mať záujemcovia možnosť v krátkosti predstaviť samých seba i svoje predstavy o pôsobení vo funkcii.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM