Stanislav Černák Rôzne

Zvolen odštartoval tradíciu nedeľných korz: TAKTO to vyzeralo na námestí

Uplynulá nedeľa bola vo Zvolene netradičná. Mesto začala s tradíciou nedeľných korz. Pre Zvolenčanov bol pripravený zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen odštartoval tradíciu nedeľných korz: TAKTO to vyzeralo na námestí
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá júnová nedeľa sa niesla v duchu spomienok. Na hlavnom pódiu moderátor podujatia, herec Rado Kuric privítal svojich hostí, známych hercov aj aktívnych Zvolenčanov, ktorí si zaspomínali na svoje pôsobenie pod Pustým hradom.

Program pre najmenších

„Zvolenčania sa mohli prejsť námestím, vychutnať si nedeľu, ktorá bola príjemná naozaj do neskorého večera,“ prezradila hovorkyňa mesta Eva Ježovičová. Pre deti bola pripravená rozprávka s Divadlom z domčeka. Uprostred námestia sa o chvíľu nato rozložil Michal Cvoliga s bábkovým pouličným divadlom. Deti otvárali oči nad spievajúcou bábkou, niekedy sa jej báli, inokedy pristúpili bližšie. Oddýchnuť si potom mohli pod stromom v tzv. Zvolenskej obývačke.

Zvolen pre mladých

Korzo však bolo aj pohľadom do súčasnosti. Vyhlásenie výsledkov Zvolen city si ty potvrdilo, že vo Zvolene žijú aj mladí ľudia, ktorí majú na dianie svoj názor. „Keď sa povie Zvolen, mne sa zatočí hlava, lebo sa mi vybaví veľa vecí. Prvé, čo sa mi vybaví je domov. Potom sa mi vybaví Dom oficierov, ktorý máme na sídlisku,“ hovoril Jakub Barjak zo 4.A ZŠ Hrnčiarskej.

So spolužiakmi Samuelom Krnáčom a Marekom Schallerom získal špeciálnu cenu poroty za svoje animované video. „Zvolen je pre mňa veľmi pekné mesto. Je tu plno akcií a podujatí, na ktoré ma baví aj sa pozerať, aj ich natáčať,“ povedal ôsmak Michael Mottl, ktorý získal cenu v kategórii druhý stupeň strednej školy. Pre Nikolu Regecovú je Zvolen hlavne o ľuďoch. „Robíme to všetko pre nich a je to o nich,“ dodala aktívna absolventka Gymnázia Ľudovíta Štúra.

„Práve o ľuďoch je aj samotné korzo. Čím viac ich v meste bude, tým živším sa Zvolen stane. Nedeľné korzá vás preto radi privítajú aj budúcu nedeľu,“ povedala Ježovičová. V začatej tradícii, ako primátorka Lenka Balkovičová podčiarkla na pódiu, chce mesto naďalej pokračovať. Aj budúcu nedeľu čaká Zvolenčanov bohatý program.

Foto: Mesto Zvolen

Vo Zvolene sa po prvýkrát korzovalo
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM