Jakub Forgács Rôzne Správy

Zvolen zažije ojedinelú výstavu. Zasvätí do problematiky, ktorá je mnohým málo známa

Výstava, akú bežne len tak neuvidíte. V Starej radnici predstavia pomôcky, bez ktorých si niektorí ani nevedia predstaviť život.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen zažije ojedinelú výstavu. Zasvätí do problematiky, ktorá je mnohým málo známa
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ojedinelú výstavu kompenzačných pomôcok pre telesne, sluchovo a zrakovo postihnutých ľudí otvoria vo štvrtok 29. septembra v Starej radnici vo Zvolene. Výstava je úvodným počinom Krajského centra Slovenského zväzu telesne postihnutých (SZTP) v Banskej Bystrici so sídlom vo Zvolene.

Čítajte tiež: Polročné úsilie nevyšlo nazmar. Zvolen sa stal mestom kvality a transparentnosti

Podľa zástupkyne zväzu Ivany Matejčíkovej hlavným dôvodom, prečo sa výstava koná, je nedostatočná informovanosť odborných pracovníkov i širokej verejnosti, rodinných príslušníkov zdravotne postihnutých a všetkých, ktorých sa táto problematika priamo týka, alebo tiež zložitá dostupnosť informácií o kompenzačných pomôckach.

V rámci Banskobystrického kraja je prioritne určená pre pracovníkov úradov práce – konkrétne z oddelení kompenzácií ťažko zdravotne postihnutých (ŤZP) a posudkových činností, pracovníkov pracujúcich v tejto problematike – napríklad pre lekárov, pedagogických pracovníkov, ale aj pre širokú verejnosť.

Úlohou organizátorov je prostredníctvom výstavy akcentovať informácie o vhodnom a presnom používaní kompenzačných pomôcok, ktoré môžu zásadným kvalitatívnym spôsobom zlepšiť život postihnutým a celému okoliu, v ktorom žijú, prípadne pracujú.

Na výstave sa zúčastní šesť vystavovateľských firiem, ktoré svojím sortimentom kompenzačných pomôcok ponúkajú pomôcky pre všetky formy postihnutia. Organizátori plánujú usporiadať výstavu aj v budúcnosti, a to v širšom rozsahu, s odborným poradenstvom a ďalšími aktivitami vrátane kultúrneho programu.

Čítajte tiež: Obchvat Zvolena opäť na pretrase. Petícia proti trasovaniu R2 tunelmi a cez mesto

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM