Stanislav Černák Futbal

Zvolenčan Tomáš Ďubek (26) je najlepším hráčom sezóny!

Zvolenský rodák a kapitán MFK Ružomberok Tomáš Ďubek (26) získal v piatok v rámci futbalovej ankety Jedenástka Corgoň ligy 2012/2013 ocenenie pre najlepšieho hráča uplynulej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčan Tomáš Ďubek (26) je najlepším hráčom sezóny!
Zdroj: TASR

Počas galavečera Corgoň liga Gala 2013 v hoteli Senec vyhlásili aj najlepšiu 11-tku jubilejného 20. ročníka najvyššej slovenskej súťaže.

Celá sezóna bola skvelá

Stredopoliar MFK Ružomberok Tomáš Ďubek získal v piatok v rámci futbalovej ankety Jedenástka Corgoň ligy 2012/2013 ocenenie pre najlepšieho hráča uplynulej sezóny. O víťazoch ankety rozhodovalo 21 futbalových odborníkov, medzi ktorými nechýbal ani ďalší Zvolenčan, tréner reprezentačnej 21-ky Ivan Galád (50). „Nečakal som, že budem najlepší. Naozaj ďakujem všetkým, ktorí mi dali hlasy, takisto spoluhráčom, celému klubu a rodine. Je to pre mňa skutočne veľké prekvapenie a príjemný večer. Mám za sebou vynikajúcu sezónu a verím, že niečo podobné ešte zažijem,“ povedal 26-ročný Zvolenčan Ďubek.

„Ocenenie pre mňa znamená naozaj veľa, je to cena za celoročnú prácu. Takisto je to pocta pre mojich spolupracovníkov v realizačnom tíme a hráčov, ktorých som mohol trénovať,“ opísal svoje pocity Slovák a zároveň priznal, že pred ďalším ročníkom Corgoň ligy ostávajú ciele najvyššie: „Samozrejme, vždy je čo zlepšovať. Súťaže, do ktorých sme sa v minulej sezóne zapojili, sme vyhrali. Teraz sa chceme dostať čo naďalej v Lige majstrov a zopakovať triumf v domácej súťaži či v pohári.“

Ďubek si svojimi výkonmi dokonca vypýtal aj pozvánku do národného tímu: „Reprezentácia je určite pre každého hráča vrchol. Som rád, že sa mi tam podarilo prebojovať. Dokonca som hral viac, ako som čakal. Ale ako som povedal, celá sezóna bola pre mňa skvelá. Zároveň je to zaväzujúce pred tou ďalšou, chcem aj naďalej pomáhať mužstvu.“

V Ružomberku až do roku 2016

Aj keď o Ďubekove služby prejavilo záujem viacero klubov a jeho meno sa skloňovalo najmä v súvislosti s majstrovským Slovanom Bratislava, on aj naďalej zostáva verný Ružomberku. Len pred pár dňami sa s vedením klubu dohodol na predĺžení kontraktu do leta 2016. „Doplnil sa káder, zmenil sa tréner. Majiteľ klubu má stále najvyššie ambície a ja ich chcem pomôcť napĺňať. V prospech Ružomberka zavážil asi najmä rozhovor s majiteľom, ktorý povedal, že chce, aby som ostal. Potom som to dal do rúk svojmu manažérovi a za týždeň bola zmluva na stole,“ dodal Ďubek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM