Marcel Mojžiš Správy

Zvolenčan Vladimír Maňka: Skorý návrat do najvyššieho vedenia Smeru?!

Na sobotňajšom pracovnom sneme SMERU prišiel Vladimír Maňka o podpredsednícku funkciu. Čoskoro by sa však mal znova vrátiť do najvyššieho vedenia strany. Robert Fico vyjadril želanie, aby chodieval na rokovania užšieho vedenia i predsedníctva.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčan Vladimír Maňka: Skorý návrat do najvyššieho vedenia Smeru?!
Zdroj: TASR

Maňka je vedúcim delegácie strany Smer-SD vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente. Už na sneme predseda strany Robert Fico vyjadril želanie, aby chodieval na rokovania užšieho vedenia i predsedníctva.

Generálny manažér strany Ján Richter prezradil, že Smer-SD zmení organizačný poriadok tak, aby vedúci delegácie v socialistickej frakcii bol prizývaný na rokovania užšieho vedenia i predsedníctva. Možnosť hlasovať však už mať nebude . Pri najbližšej zmene stanov vedúci delegácie bude zakompovaný ako riadny člen užšieho vedenia a predsedníctva.

Maňka sa svojej podpredsedníckej funkcie vzdal sám. Na jeho miesto by mal nastúpiť štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini. Ten by sa mal okrem toho tento týždeň stať i novým ministrom školstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM