Stanislav Černák Rôzne

Zvolenčania do práce na bicykli: V meste šliapu do pedálov 4 družstvá

Do práce na bicykli je celoslovenské podujatie, ktoré podporuje aj Zvolen. Do súťaže sa zapojili 4 družstvá z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania do práce na bicykli: V meste šliapu do pedálov 4 družstvá
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi 29 slovenských miest, v ktorých sa realizuje podujatie „Do práce na bicykli“ sa zapojilo aj mesto Zvolen. Informuje o tom mestská webová stránka. Do tejto súťaže sa zapojilo viacero tímov z rôznych zvolenských firiem, konkrétne Miazgovci z VÚ 3030Zvolen, Trpaslíci z Dopravoprojektu, Cyklo Zvolen zo SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene a Inspiráci z J&R Inspire. Dokopy ide o 15 cyklistov.

Sledovaných bude 5 týždňov a vyhrá to družstvo, ktoré prejde do práce na bicykli najviac kilometrov. Na čele je po prvom týždni Radoslav Červienka z družstva Trpaslíkov, ktorý prešiel zatiaľ 60 kilometrov.

„Do súťaže sa zapojil Zvolen aj preto, lebo chce podporiť rozvoj cyklistickej dopravy , ako i výstavbu cyklotrás v našom meste,“ stojí vo vyhlásení zvolenskej radnice.

„Do práce na bicykli“ je celonárodná súťaž, ktorú vyhlásilo Ministerstvo dopravy SR v nadväznosti na vládou schválený dokument „Národná stratégia rozvoja cyklistickej dopravy v SR.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM