Martina Jančiarová Kultúra

Zvolenčania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni

Víkend sa nezadržateľne blíži! Aj vy už premýšľate, kam vyrazíte v meste či jeho okolí? Pomôže vám náš prehľad desiatky podujatí!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni
Foto: Nicole Regecová

KORÁLIKY NIELEN Z KLOKOČA

Do konca augusta v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Ľudia sa už od nepamäti túžili skrášľovať a to aj pomocou rôznych ozdôb. Na výrobu šperkov používali najmä prírodné materiály. V Lesníckom a drevárskom múzeu máte do konca augusta jedinečnú možnosť navštíviť výstavu, v ktorej nájdete koráliky nielen z Klokoča. Vystavené sú tu ozdoby aj z Ameriky, Afriky, Oceánie či Austrálie.

STRATENÍ V MNÍCHOVE (BAŽANT KINEMATOGRAF)

12. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

V piatok v našom meste zastaví už po štrnásty krát filmový autobus Bažant Kinematograf. Prvým premietaným filmom na námestí bude Stratení v Mníchove od režiséra Petra Zelenku. Sir „P“, deväťdesiatročný papagáj, ktorý kedysi patril Edouardovi Daladierovi sa v roku 2008 ocitne v Prahe, ako živá relikvia z dôb Mníchovskej dohody. Sir „P“ po svojom majiteľovi dodnes opakuje niektoré dôležité informácie a tak ho unesie český novinár. Kontroverzné citácie tak vyvolajú medzinárodný škandál.

OLDIES PARTY

12. augusta 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Máte niekedy chuť si vypočuť najväčšie hity minulých desaťročí? V tom prípade zavítajte do Nočného baru Hotela Poľana, kde si môžete spolu s DJ Sklenárom zaspomínať na tie najlepšie evergreeny.

STAČÍ CHCIEŤ, STAČÍ MAŤ RÁD (VÝSTAVA)

Od 12. 7. 2016 do 26. 8. 2016 v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Do 26. augusta máte možnosť navštíviť výstavu prác, ktoré vytvorili klienti DSS Symbia. V Lesníckom a drevárskom múzeu nájdete všetko, čo klienti vyrobili, od keramiky až po pletené vecičky. Výstava pripomína 25 rokov poskytovania sociálnej služby v DSS Symbia.

THE GRAND RETRO SHOW

13. augusta 2016 o 12:00, Grand Hotel Vígľaš

Pre milovníkov historických vozidiel je tu opäť zaujímavá akcia. Už v sobotu budete mať jedinečnú možnosť pozrieť si tie najkrajšie veterány, zažiť retro módnu prehliadku či vychutnať si vystúpenie Ľudovej hudby Ďatelinka. Hlavný program sa odohrá v Grand Hoteli Vígľaš, ale aj v našom meste si budete môcť tieto historické vozidlá prezrieť. Budú totiž vystavené na Námestí SNP od 11:00 do 11:30. Príďte sa aj vy preniesť v čase do doby, keď ešte tieto vozidlá zdobili naše cesty.

POWERMIX

13. augusta 2016, Ministry of fun Zvolen

Aj v sobotu miestny klub Ministry of fun pripravuje poriadnu party. Do rytmu na parkete vám budú hrať DJ JOHNY DE CITY a DJ MUSTEE. Príďte si užiť sobotňajšiu noc!

KOBRY A UŽOVKY ( BAŽANT KINEMATOGRAF)

13. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

Ďalším premietaným filmom na námestí bude Kobry a Užovky od režiséra Jána Prušinovského. Užovka je stratený vo svojom živote, má už skoro štyridsať, nemá ženu ani prácu a má pocit, že dostáva poslednú šancu niečo so sebou urobiť. Jeho brat Kobra je nezodpovedné dieťa a feťák, ktorý býva s ich večne opitou matkou. Vo chvíli, keď sa ukáže, že Užovka by mohol byť konečne šťastný, sa objaví jeho brat.

SVETIELKOVÁ NOC

13. augusta 2016, U Alexa

Ako každú sobotu, ani túto vás klub U Alexa nenechá sedieť doma. Proti nude si pre vás pripravili dobrý liek v podobe svetielkovej party, tak určite neváhajte a príďte sa zabaviť aj vy.

WILSONOV (BAŽANT KINEMATOGRAF)

14. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

V nedeľu sa z námestia prenesieme do obdobia po prvej svetovej vojne a budú sa riešiť vraždy. V jednom zapadnutom meste, kdesi v strednej Európe chce primátor Dangl pripojiť mesto k Spojeným štátom americkým. Avšak v meste útočí tajomný vrah, ktorého je nutné vypátrať. Na pomoc prichádza Aaron Food, muž v dlhom kabáte a klobúku, spoločnosť mu bude robiť mladý Josef Eisner. A honba za vrahom sa môže začať!

TAK SI TU ŽIJEME (VÝSTAVA)

Do 2. septembra 2016 od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Do konca letných prázdnin si môžete prísť pozrieť skvelú výstavu výtvarníka Jána Kovalíka, ktorej diela sú vystavené v Galérií na Tehelnej. Určite sa zastavte vychutnať si kus dobrého umenia, ktoré poteší oko a pohladí dušu.

Čítajte tiež:

FOTO: Zvolenčania sa zobúdzajú spolu s námestím. Fun zóna ožila rannou jogou

Príjemné posedenie pri Zvolenskej priehrade: Orlík predstavil novinku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM