Jakub Forgács Hokej

Zvolenčania na Štefana hrali proti Skalici: Pod Pustým hradom si dali dodatočný vianočný darček

Zvolenskí hokejisti nezaháľajú ani cez sviatky. Na zvolenskom zimnom štadióne si zmerali sily so Skaličanmi. A nadelili im teda poriadnu gólovú spŕšku.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania na Štefana hrali proti Skalici: Pod Pustým hradom si dali dodatočný vianočný darček
Zdroj: TASR

Domáci už v 4. minúte zúročili svoju prevahu, keď sa cez polovicu ľadovej plochy preštrikoval Brabenec a s prehľadom otvoril skóre. Po chybách obrancu Fekiača sa o 5 minút neskôr dostal do samostatného nájazdu Brendl a vyrovnal na 1:1. O minútu neskôr sa však po prihrávke Obdržálka spoza bránky strelecky presadil Klhůfek, ktorý v 14 minúte nastrelil pravú žŕdku Ševelovej bránky.

V 15. minúte vystrelil najskôr Juraško, Ševela puk vyrazil a do bránky ho poslal späť Brabenec. O minútu neskôr v presilovke Ševela čelil kanonáde na svoju bránku, ale so strelami si poradil. Škvaridlova strela v závere 1. tretiny v samostatnom útoku skončila v brankárovej lapačke.

Na začiatku 2. tretiny sa v 27. minúte opäť presadila dvojica Brabenec-Puliš a druhý z nich si vychutnal skalického brankára na 4:1. V 38. minúte znížil prudkou strelou z medzikružia Brendl. V 41. minúte nahodil Zuzin strelu spomedzi kruhov a tá skončila v sieti. V oslabení sa dostal do veľkej gólovej šance Lantoš, ale gól nedal. Potom sa do prečíslenia 2:1 dostali Semorad s Pulišom. Druhý z nich sa rozhodol neprihrať a poslal puk za chrbát Ševelu. Zvolenčania tak jednoznačne potvrdili svoju úlohu farovita.

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Zvolena: „My sme podali výborný tímový výkon. Vytvárali sme si po celú dobu zápasu veľa streleckých a gólových príležitostí. Samozrejme sme ich aj dosť premenili a zaslúžene sme zápas vyhrali. Presedlali sme z tréningov, ktoré hráči absolvovali vo veľkom tempe, aj do zápasu, a preto by som chcel všetkých hráčov pochváliť za vynikajúci výkon.“

Roman Šimíček, tréner Skalice: „Zápas sme nezačali vôbec dobre. Ťažko sa mi to hodnotí, pretože sme prepadli úplne vo všetkých častiach zápasu. Boli sme zbytočne vylučovaní, naviac sme dostali desaťminútový trest. To nás tiež oslabilo, pretože sme sem dorazili iba na tri päťky. Mal som z toho obavy už pred zápasom. V dôležitých častiach zápasu nám tak chýbali sily. Z našej strany to bol dnes dosť nekoncentrovaný výkon.“

HKM Zvolen – HK 36 Skalica 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

  • Góly: 4. Brabenec (Puliš, Bagin), 10. Klhůfek (Obdržálek), 15. Brabenec (Juraško, Puliš), 27. Puliš (Brabenec, Demiters), 41. Zuzin (Klhůfek), 50. Puliš (Semorad) – 9. Brendl (Novák), 38. Brendl (Pašek, Barák)
  • Rozhodovali: Snášel, Bogdaň – Korba
  • Vylúčení: 9:11, navyše Školiak 10 min nešportové správanie
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0

1514 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM