Jakub Forgács Rôzne Správy

Zvolenčania sa opäť dočkajú. Obľúbenú Zónu bez peňazí zažijeme už o pár dní

Nechajte nepotrebné a zoberte si, čo len chcete. Platiť nemusíte. Už čoskoro sa v meste pod Pustým hradom opäť bude konať Zóna bez peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania sa opäť dočkajú. Obľúbenú Zónu bez peňazí zažijeme už o pár dní
Zdroj: TASR

Zóna bez peňazí je späť a do Zvolena zavíta už v nedeľu 26. novembra od 14:00 do 18:00. Do priestorov občianskeho centra OKO na sídlisku Západ bude príležitosť priniesť veci, ktoré sú ešte funkčné, ale už ich nepoužívate alebo neviete využiť. Rovnako si budete môcť zasa nájsť a odniesť veci, ktoré potrebujete alebo by sa zišli u vás.

„Cieľom je pomôcť si navzájom, ale najmä šetriť životné prostredie, pretože každá jedna vec, ktorá môže slúžiť ďalej, nemusí ísť na skládku, nemusia sa vyťažiť nové suroviny, kvôli výrobe ďalších výrobkov, nespotrebuje sa energia atď. A navyše – stretnete sa s milými ľuďmi a uvidíte, že vo Zvolene a okolí si ľudia vedia pomôcť a sú súčasťou jednej komunity,“ uvádzajú organizátori.

Väčšinou ľudia prinášajú oblečenie, obuv, knihy, hračky, potreby pre deti, veci do domácnosti, kuchyne a bytu, elektrospotrebiče a pod. Organizátori však prosia, aby ľudia nenosili staré, znečistené či (skoro)nefunkčné veci, organizátori nemajú žiadne zdroje a čas na opratie či opravu vecí, aj „keď iba tu chýba takáto maličkosť…“. Veci, ktoré si ľudia priamo nezoberú na mieste, budú odnesené do komunitného centra na Balkáne, kde tiež zatiaľ nie sú kapacity na opravy prišívanie gombíkov či pranie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM