Stanislav Černák Hokej

Zvolenčania sa ujali vedenia v sérii: Opäť museli o víťazovi rozhodnúť až nájazdy

Aj tretie semifinále museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Tentokrát, ale s lepším koncom pre Zvolenčanov, ktorí sa tak ujali vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania sa ujali vedenia v sérii: Opäť museli o víťazovi rozhodnúť až nájazdy
Zdroj: TASR

Stretnutie začali lepšie domáci. Hneď v prvej minúte unikla bratská dvojica Ručkayovcov, ale starší Henrich zvolenského brankára Šimka neprestrelil. Nepodarilo sa to ani jeho spoluhráčovi Mertelovi a ani Melichárkovi, ktorý tečoval Nemcovu strelu len tesne vedľa bránky. Prvú vážnejšiu šancu si vypracoval Zvolen až v jedenástej minúte, ale osamotený Čurilla mieril len do náručia brankára Tomeka. V 13. minúte sa do samostatného úniku dostal Henrich Ručkay, jeho strela však mierila vedľa brány.

Prvý gól

Aj druhú tretinu začali lepšie Piešťany, Nemec v 25. minúte vyskúšal pozornosť brankára Šimka, ktorý jeho strelu vyrazil, ale následnú dorážku Melichárka už stihol pokryť. Trest za nevyužité šance prišiel v 28. minúte, keď Brabenec našiel pred bránkou voľného Podkonického, pre ktorého nebol problém skórovať. Hostí gól upokojil a stiahli sa viac do defenzívy, na ktorú domáci útočníci nenachádzali recept. Do jedinej vážnejšej šance sa dostal Peško, ale jeho strela spomedzi kruhov na vhadzovanie ani len netrafila bránku.

Rozhodli až nájazdy

Dvojgólový rozdiel mohol na začiatku tretiny zvýšiť Peter Zuzin, ktorý sa po chybe obrany dostal k puku, ale Tomeka neprekonal. To ho mrzelo v 46. minúte, keď Chylo nabíjal Škadrovi, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Od tohto momentu sa čakalo na chybu súpera, ktorá prišla až v 57. minúte, keď sa Brabenec dostal do samostatného úniku, ale svoju strelu namieril len do domáceho brankára. V nasledujúcej minúte sa zbytočne nechal vylúčiť Chovan a jeho vylúčenie dokázal potrestať Saliji. V záverečnom nápore hostia odvolali brankára a po závare v domácom obrannom pásme dokázal od modrej čiary prestreliť domáceho brankára Čierny a išlo sa do predĺženia.

V predĺžení mohol rozhodnúť Brabenec, ktorý sa zbavil brániaceho hráča, položil si na ľad aj brankára Tomeka, ale už nedokázal trafiť odkrytú bránku. Stretnutie tak rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých Podkonický vybojoval výhru pre Zvolen.

ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 2:3 pp a sn (0:0, 0:1, 2:1 – 0:0, 0:1) Góly: 46. Škadra (Chylo, Mertel), 59. Saliji (Nemec, Filip) – 28. Podkonický (Brabenec, Kalla), 60. Čierny (Kalla), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Podkonický. Rozhodovali: Baluška, J. Konc – Gajan, R. Výleta, vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3060 divákov. Stav série: 1:2.

Štvrté semifinále je na programe zajtra opäť na štadióne Havranov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM