Jaroslav Dodok Šport

Cyklistická výzva pre Zvolenčanov: Stanú sa najaktívnejším mestom v projekte Do práce na bicykli?

O tretí ročník celoslovenskej kampane je už teraz mimoriadny záujem. Tak ako po minulé roky, mesto Zvolen patrí medzi aktívnych účastníkov. Zvolenčania majú poslednú šancu zapojiť sa do súťaže!

Ilustračný obrázok k článku Cyklistická výzva pre Zvolenčanov: Stanú sa najaktívnejším mestom v projekte Do práce na bicykli?
Zdroj: TASR

Kým minulý rok sa do výzvy Do práce na bicykli zapojilo tridsať samospráv, tento rok sa ich počet zdvojnásobil. Mesto Zvolen nezaostáva, práve naopak. Patrí k mestám, v ktorých občania vytiahli bicykle a začali aktívne súťažiť.

Aktuálne je do kampane prihlásených 16 tímov. Ich počet sa môže zvýšiť a stúpnu aj víťazné šance Zvolena. Tí, ktorí majú chuť zapojiť sa do súťaže a podporiť svoje mesto, ostáva na registráciu ešte týždeň. Posledná príležitosť je 26. apríla do desiatej doobeda.

Ak sa už vaši kolegovia prihlásili, stále môžete aj vy. Z jednej firmy môže byť tímov viac ako len jeden. „Vyzerá to, že z mestského úradu pôjdu až tri tímy,“ hovorí Marek Rojík, športový referent, ktorý má na starosti koordináciu súťaže. „V rámci verejnosti sa prihlásilo 16 tímov, zatiaľ je to o jeden viac oproti minulému roku.“

Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby sa pozreli na to, akým spôsobom cestujú do práce.„Ak býva človek blízko zamestnania, nie je v takom meste ako Zvolen dôvod chodiť autom a nevyužiť na dopravu napríklad bicykel,“ dopĺňa Marek Rojík. Ako dobrý príklad spomína minuloročných súťažiacich, ktorí jazdili na bicykli z Banskej Bystrice až do Zvolena. „Napokon, hlavným úspechom súťaže by malo byť menej áut na cestách a viac bicyklov,“ dodáva.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM