Eva Drugdová Rôzne Správy

Zvolenčania, teraz sa ukážte: Viete, ako sa pôvodne volali dediny nášho okresu?

Niektoré mená, pod ktorými poznáme dediny okolo Zvolena dnes, sa formovali stáročia. Pôvodné názvy často nič nehovoria ani samotným obyvateľom. Vedeli by ste ich vy?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania, teraz sa ukážte: Viete, ako sa pôvodne volali dediny nášho okresu?
8
Galéria
Zdroj: TASR

Niektoré pôvodné názvy dedín vo zvolenskom okrese sú naozaj krkolomné. O ich vzniku mnohokrát netušia ani obyvatelia daných obcí. Vedeli by ste ich vy? Svoje znalosti si môžete preveriť v našom kvíze. Tak teda do toho, otestujte sa!

Koncept kvízu je jednoduchý. K desiatim otázkam, ktoré sa týkajú pôvodných názvov dedín zvolenského okresu, musíte priradiť správnu odpoveď. Otázky sa vám zobrazia postupne, pričom ku každej máte na výber z troch možností. Správna je, samozrejme, vždy len jedna. S odpoveďou však dlho neváhajte, pretože na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Po zodpovedaní kvízu zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Registrovaní užívatelia sa môžu objaviť v tabuľke najlepších. Veríme, že sa vďaka nášmu kvízu pobavíte a dozviete sa aj niečo nové.

Hrajte tu: Otestujte sa! Poznáte pôvodné mená zvolenských obcí?

Foto: ilustračné

V priloženej galérii si môžete pozrieť aj zaujímavosti zvolenských dediniek!

V OBRAZOCH: Zaujímavosti zvolenských dediniek
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM