Jakub Forgács Správy

Zvolenčania vymenia autá za bicykle. Čo prinesie Európsky týždeň mobility?

Aj vy môžete urobiť niečo pre svoje zdravie a prežiť aspoň jeden deň bez auta. Navyše, v hre sú odmeny od mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania vymenia autá za bicykle. Čo prinesie Európsky týždeň mobility?
Zdroj: TASR

Čím viac bude v meste cyklistov, tým viac si ich šoféri áut budú všímať a tým zdravšie a bezpečnejšie bude mesto. Mesto Zvolen sa zapája do Európskeho týždňa mobility a vyzýva Zvolenčanov, aby vymenili aspoň na jediný deň auto za bicykel.

„V meste ako je Zvolen je bicykel jednoducho rýchlejší ako auto, nie je problém ho odparkovať, človek si z bicykla viac všíma, čo sa v meste deje, robí niečo pre svoje zdravie a aj pre zdravé životné prostredie,“ hovorí ekologička Janka Pavlíková zo Združenia Slatinka.

Aj ona vyzýva Zvolenčanov, aby vymenili auto za bicykel. Aspoň na jediný deň. „Naštartuj sa pre zmenu, vymeň auto za bicykel – 22. september Deň bez áut“, tak znie tohtoročná výzva Európskeho týždňa mobility.

Podporiť túto iniciatívu môžete aj vy tým, že 22. septembra vyrazíte do mesta na bicykli, zvečníte tento moment na FB alebo Instagrame a tagnete sa #cyklopozitív2017. Získať môžete okrem dobrého pocitu aj nejaké maličkosti od mesta.

Samozrejme, 22. september umožňuje využiť aj iný spôsob ekologickej dopravy, verejnú dopravu, korčule, skate alebo chôdzu. Celý týždeň mobility ukončí Cyklofest, ak počasie dopraje, Bystričania a Zvolenčania sa historicky stretnú uprostred – vo Vlkanovej. Potrebná výbava je bicykel, štartuje sa 9.30 spred Mestského úradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM