Jakub Forgács Správy

Zvolenčania vymenia autá za bicykle. Do práce na bicykli tento rok aj s NOVINKAMI

Pripravte si dvojkolesového tátoša. Už čoskoro štartuje celoslovenská kampaň Do práce na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania vymenia autá za bicykle. Do práce na bicykli tento rok aj s NOVINKAMI
Zdroj: TASR

V týchto dňoch prebieha na Slovensku registrácia do kampane Do práce na bicykli 2018. „Princíp tejto súťaže je jednoduchý – dochádzať počas mája do práce na bicykli, čím človek podporí myšlienku ekologickej, zdravej a finančne výhodnej dopravy do zamestnania. Zároveň budú registrovaní zamestnanci súťažiť o viaceré zaujímavé ceny, podporia svoje mesto v celoslovenskej súťaži samospráv, a najmä – spravia niečo pre svoje zdravie,“ Marek Rojík, referent športových aktivít Mesta Zvolen.

„Chceli by sme vám preto ponúknuť možnosť účasti v tejto kampani. Bezplatná registrácia 2– až 4-členných tímov, ktoré môžete vytvárať podľa vlastného uváženia spolu s kolegami, je možná najneskôr do 5. mája na stránke kampane,“ pokračoval Rojík.

Ako dodal, hoci je súťaž najmä o bicyklovaní, zapojiť sa môžu aj zamestnanci dochádzajúci do práce MHD alebo pešo. „Tí budú mať počas mája možnosť zistiť, koľko CO2 svojím ekologickým spôsobom dopravy do práce v porovnaní s cestou autom ušetrili, a pomôžu tiež vylepšiť celkové štatistiky nielen našej spoločnosti či mesta, ale aj celého Slovenska,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM