Jakub Forgács Rôzne Správy

Zvolenčanov čaká jubilejný výstup na Pustý hrad. PROGRAM je plný lákadiel

Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť! Už o pár dní zažijeme 25. Národný výstup na Pustý hrad. Čo všetko so sebou prinesie?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanov čaká jubilejný výstup na Pustý hrad. PROGRAM je plný lákadiel
17
Galéria
Zdroj: TASR

Už 25 rokov turisti, nadšenci, milovníci histórie a kultúry prekonávajú kilometre a výškové metre, aby vyšli na zvolenský Pustý hrad, z minulosti známy aj ako Starý Zvolen. Tento rok v septembri to nebude inak. Miesto, ktoré dýcha históriou Zvolena, je pre Zvolenčanov nesmierne dôležité. Presvedčiť sa o tom budete môcť aj počas jubilejného 25. ročníka Národného výstupu na Pustý hrad.

Spustí sa 2. septembra klasickým začiatkom o 8:00 v Parku Ľudovíta Štúra. Na Pustom hrade sa už stretnú všetci priaznivci, vrátane účastníkov tohtoročnej Cyklojazdy histórie.

Príhovory otvoria tradičné podujatie, ktoré bude tento rok nabité kultúrnymi telesami – Slovak tango, Balkansambel, Rusín Čendeš Orchestra určite navodia tú správnu atmosféru ku krásnym výhľadom. Nesmú chýbať šermiari Vir Fortis a Sokoliari sv. Bavona. Bude sa opekať býk, raziť mince či strieľať z historického lu­ku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery výhľadov z Pustého hradu!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Úchvatné výhľady na Zvolen z Pustého hradu
17
Galéria
Zdroj: archív Jaroslava Pukančíka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM