Nicole Regecová Rôzne

Zvolenská univerzita má nových absolventov: Sú nimi desiatky žiakov základných škôl

36 žiakov sa stalo absolventmi. Do školy však nemuseli chodiť denne. Univerzitu vo Zvolene navštevovali raz mesačne, A mali dokonca aj vlastný index.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská univerzita má nových absolventov: Sú nimi desiatky žiakov základných škôl
Zdroj: TASR

Titul absolvent Detskej lesníckej univerzity získalo 36 žiakov šiesteho ročníka základných škôl v aule zvolenskej Technickej vysokej školy. Žiaci zvolenských a okolitých ZŠ sa počas ôsmich prednášok naučili, že les nie sú len stromy. Témou bol tiež virtuálny les, aj to, ako vyrastie zo semienka les. „Každá odborná téma mala svoje sylaby vo forme pracovného listu. Súčasťou praktických cvičení v rámci prednášanej témy boli i zážitkové hry lesnej pedagogiky, vedené certifikovanými lesnými pedagógmi,“ uviedla Veronika Jaloviarová z Národného lesníckeho centra.

Potvrdenie o absolvovaní prednášky bolo žiakom zaznamenané formou podpisu do Indexu študenta Detskej lesníckej univerzity. „Tešíme sa, že aj my sme sa mohli stať súčasťou takéhoto kvalitného projektu,“ zhodnotil na záver pedagóg Pavel Krnáč zo základnej školy z Hriňovej.

Detská lesnícka univerzita je projekt, ktorý popularizuje lesníctvo a vedecko-výskumnú činnosť v lesníctve formou zážitkového učenia – lesnej pedagogiky a projektového vyučovania. Okrem vyššie spomenutého je snahou tohto projektu prispieť k rozvoju prírodovednej gramotnosti s dôrazom na princípy trvalo udržateľného obhospodarova­nia lesov.

Čítajte tiež:

FOTO: Zvolenská polícia oslavuje 25 rokov. Začínala s jedným autom a piatimi pištoľami

Hľadáte si program na voľné dni? Vďaka šikovnému ťaháku sa vo Zvolene nudiť nebudete

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM