Baculík Tomáš Kultúra

ZVOLENSKÉ DIVADLO OTVORILO NOVÚ SEZÓNU

Dňa 14. septembra otvoril slávnostný galavečer MOTÝĽ 2010 novú, 62. divadelnú sezónu Divadla J. G. Tajovského vo Zvolene. Počas večera boli vyhlásené výsledky diváckej ankety MOTÝĽ za uplynulú sezónu.

. Do ankety prišlo 1478 hlasov. Najpopulárnejšou herečkou sa stala Silvia Donová, najpopulárnejším hercom Radoslav Kuric a najpopulárnejšou inscenáciou divákov DJGT sa stala opätovne inscenácia v réžii Michala Spišáka Čertice. Herci DJGT si za svojho Dobrého MOTÝĽA zákulisia zvolili inšpicienta Jána Halupku. Cenu Čestný MOTÝĽ za celoživotný prínos pre DJGT si osobne prevzal 90-ročný herec Ernest Šmálik. Počas večera boli vyžrebovaní aj siedmi výhercovia z radov hlasujúcich divákov. Moderátormi slávnostného večera boli herci Barbora Špániková a Richard Sanitra, program pripravila dramaturgička Uršuľa Ferenčuková. Na záver bola vyhlásené benefičná zbierka v prospech obce Prša, ktorá bola v BBSK najviac postihnutá povodňami.

Zvolenské divadlo má od sezóny 2010/2011 nového umeleckého šéfa – režiséra Michala Spišáka. Režíruje v slovenských i českých divadlách a venuje sa aj réžii dabingu. Vyštudoval divadelnú réžiu a vo zvolenskom divadle pravidelne režíruje od roku 2004. K jeho úspešným inscenáciám patria aktuálne napr. Čertice (ktoré sa už po druhýkrát stali divácki najpopulárnejšou inscenáciou sezóny), Šofér slečny Daisy či Dokonalá svadba. Zvolenskí diváci si iste pamätajú aj na jeho otca, herca a režiséra Karola Spišáka, ktorý tu naštudoval viaceré úspešné inscenácie – poslednou z nich bola veselohra Čaj u pána senátora. Repertoár DJGT je určený širokému spektru divákov, ponúka hry klasické aj súčasné, komédie aj drámy, štúdiové hry či rozprávky pre deti. Práve deťom bude určená prvá premiéra novej sezóny – rozprávka Snehulienka a sedem trpaslíkov v réžii Branislava Matuščina, ktorá bude mať premiéru koncom novembra. Dvere do 62. sezóny sú už otvorené, opona zdvihnutá a zvolenské divadlo opäť pozýva divákov na návštevu svojich inscenácií i podujatí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM