Stanislav Černák Hokej

Zvolenské hokejistky poznajú meno súpera: S kým si zmerajú sily v úvode najvyššej ženskej súťaže?

Táto správa bude v horúčavách doslova pôsobiť ako ľadové osvieženie. Na nedávnom zasadnutí Ligovej komisie žien v Poprade sa rozhodlo o tom, akú podobu bude mať v sezóne 2015/2016 najvyššia slovenská ženská hokejová súťaž. S kým sa stretnú v prvom kole zvolenské hokejistky?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské hokejistky poznajú meno súpera: S kým si zmerajú sily v úvode najvyššej ženskej súťaže?
Zdroj: TASR

Majstrovská Petržalka prihlášku do súťaže nepodala, a tak bude v ženskej lige štartovať päť slovenských klubov a s najväčšou pravdepodobnosťou jeden poľský z Krynice. Po ročnej anabáze v českej súťaži sa do domácej ligy vrátili hráčky MHK Martin. Zvyšnými účastníkmi sú ŽHK Šarišanka Prešov, HC Osy Spišská Nová Ves, ŽHK Poprad a ŽHKM Zvolen.

V 1. kole, ktoré je na programe 12. septembra, sa stretnú Zvolen s Popradom, teda podobne ako muži HKM. Ďalej sa stretne Martin s Prešovom a v prípade schválenia štartu Krynice v súťaži výkonným výborom, sa poľský tím predstaví v Spišskej Novej Vsi. Tímy odohrajú súťaž trojkolovo a posledný zápas základnej časti je stanovený na 6. január 2016. Semifinálové série sa budú hrať na dva víťazné zápasy a finálová séria na tri víťazné, pričom posledný možný zápas je na pláne 12. marca 2016.

Oživením bude aj Československý pohár, ktorého vznik uvítali obe strany a na definitívnej podobe tohto projektu sa Česi so Slovákmi dohodnú počas leta. Informácie priniesla oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM