Nicole Regecová Hokej

Zvolenské hokejistky zabodovali aj mimo ľadu: Zaslúžený triumf na turnaji v Čechách!

Hráčky zo Zvolena sa už naplno venujú letnej príprave na ďalšiu hokejovú sezónu. Medzitým si však odskočili do susednej krajiny, aby sa zúčastnili turnaja v minihokejbale žien. A darilo sa im na výbornú!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské hokejistky zabodovali aj mimo ľadu: Zaslúžený triumf na turnaji v Čechách!
Zdroj: ŽHKm Zvolen

Počas víkendu sa hokejistky spod Pustého hradu zapotili na turnaji v českých Pardubiciach. V prvom zápase Zvolenčanky skrížili hokejky s dievčatami zo Svítkova. Po úvodnom rozbiehaní vsietili Slovenky prvý gól, čím upokojili svoju hru. O pár minút sa naše dievčatá tešili opäť a spečatili tak svoju výhru v pomere 2:0.

Istý postup

Druhým súperom našich bol úradujúci vicemajster Českej republiky, Česká Třebová. Vstup do zápasu však babám nevyšiel. Slabú koncentráciu súper využil na vsietenie troch gólov. Zvolenčanky však túžili po výhre a v druhom polčase dokázali streliť tri rýchle góly, navyše nastrelili i dve tyčky. Skóre sa však už nemenilo a súboj sa tak skončil nerozhodne.

V treťom zápase nastúpil Zvolen proti Hradcu Králové. Počiatok zápasu sa dievčatám vydaril. V rýchlom slede dokázali streliť tri góly, čo im na hokejky prinieslo potrebný pokoj. Bryndziarky viac kombinovali a zápas si užívali, čoho dôsledkom boli ďalšie dva krásne góly v sieti súpera. Zvolenská brankárka neinkasovala a udržala si tak druhé čisté konto.

Napínavé finále

V záverečnom zápase základnej skupiny boli súperom domáce Pardubice. V pohode hrajúce Zvolenčanky nabehli na súpera v rýchlom tempe a zaskočili ho sériou šiestich gólov. Naše dievčatá sa šetrili na finálový zápas a tak zvoľnili tempo, čoho dôsledkom boli dva inkasované góly, ktoré však radosť z postupu do boja o prvenstvo nepokazili.

Finálový zápas bol opäť v podaní súboja Zvolena s Českou Třebovou. Túžba po víťazstve na strane Zvolena bola obrovská a tlak na bránu Českej Třebovej sa stupňoval. Výsledkom bola trojnásobná radosť zvolenských hráčok. Po oddychovom čase a nápore súpera v závere druhého polčasu došlo k zdramatizovaniu zápasu. České hráčky aj vďaka zlepšenému pohybu dokázali streliť dva góly. Zvolenčanky si však cenné víťazstvo nenechali vziať a po urputnom boji sa radovali zo zisku prvenstva.

Čítajte tiež:

FOTO: Zvolenčania na majstrovstvách Európy. Boje v koknkurencii tančeníkov z 21 štátov

FOTO: Mladý basketbalový talent: Zvolenčanka Marcela mieri do extraligy

Zdroj: ŽHKm Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM