Stanislav Černák Správy

Zvolenské námestie zatraktívni fun zóna: Pozrite si ako prví, čo vyrastie v centre mesta

Už dlhšie sa vo Zvolene hovorilo o fun zóne na Námestí SNP. Veci sa začali hýbať a vy si môžete pozrieť prvé vizualizácie. Vieme aj to, kedy sa oddychová zóna pre všetkých Zvolenčanov otvorí.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské námestie zatraktívni fun zóna: Pozrite si ako prví, čo vyrastie v centre mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenčania sa môžu začať tešiť na lákavú fun zónu, ktorá vyrastie na Námestí SNP a to konkrétne pred katolíckym kostolom. Mesto Zvolen nám poskytlo vizualizácie, ktoré nájdete v našej fotogalérii.

Fun zóna bude podľa informácii viceprimátora Jaroslava Stehlíka obsahovať veľký šach, človeče, basketbalový kôš, stánky, umelú trávu a paletový nábytok, kde si budú môcť posedieť. „Sedieť sa bude dať aj na tribúne, ktorá je na námestí, budú sa tam podávať nealkoholické nápoje, káva, miešané drinky a podobne. K dispozícii bude menšia knižnica, či klavír,“ doplnil.

Oproti vizualizácii dôjde k jednej zmene. Zakreslené je tam tzv. sieťové ihrisko, avšak už teraz s určitosťou sa dá povedať, že to tam nebude. „Jednak je tento prvok drahý a je tam dlhá dodacia doba. Momentálne ešte neviem, čím ho nahradíme,“ vysvetlil zvolenský viceprimátor.

Fun zóna by sa mala otvoriť 1. júla a pôjde o jej skúšobnú prevádzku. „Je tam viacero otvorených vecí, robíme všetko preto, aby sa to otvorilo na začiatku júla, pretože ak by sa to otvorilo v auguste, už to nemá zmysel. Počas prvej sezóny fun zóny sa budeme snažiť vychytať muchy,“ prezradil Jaroslav Stehlík.

Od ďalšieho roka chce mesto, aby sa fun zóna otvárala už 1. mája a fungovala do polovice septembra, kedy bývajú jesenné trhy.

Foto: Mesto Zvolen

Takto by mala vyzerať fun zóna na zvolenskom námestí
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM