Marcel Mojžiš Rôzne

Zvolenské školy doslúžili: Predávajú sa za státisíce

Celé roky slúžili hneď viacerým generáciám Zvolenčanov. Potom sa z nich stali budovy duchov a teraz sú definitívne na predaj. Banskobystrická župa sa chystá speňažiť bývalé školy a dielne vo Zvolene.

Samosprávny kraj predáva budovy exškôl a školských dielní vo Zvolene. Hodnota nehnuteľností je podľa informácií, ktoré župa zverejnila na svojej internetovej stránke, takmer 2,63 milióna eur.

[blockquote]Sa­mospráva predáva dielne bývalého SOU železničného v blízkosti spoločnosti ŽOS plus príslušné pozemky. To všetko za cenu 1,51 milióna eur a tiež nadstavbu dielní SOŠ technickej za viac ako 195 736 eur.[/bloc­kquote] Kraj chce speňažiť tiež bývalú SOŠ s telocvičňou, kuchyňou, garážami a skladom na Lieskovskej ceste takmer za 676 011 eur a bývalú Školu učňovského strediska na Lučeneckej ceste za viac ako 245 961 eur.

zvolen24.sk/tasr

Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134034_Za­mocke-hry-slubuju-hviezdy-vo-vsetkych-podobach]Zámocké hry sľubujú hviezdy vo všetkých podobách[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133560_Le­tecke-dni-v-Sliaci:-Uvidime-svetove-esa!]Letecké dni v Sliači: Uvidíme svetové esá![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM