Ľubomíra Karmanová Šport

Zvolenské volejbalistky prvýkrát v histórii v extralige: S takýmito posilami môže káder rátať

Ženské družstvo TJ Slávia TU Zvolen, bude tento rok vlajkovou loďou, keďže sa po prvýkrát v histórii ženského volejbalu vo Zvolene prebojovalo do elitnej súťaže extraligy žien. Podarilo sa im to hneď po dvoch rokoch znovuzaloženia seniorského družstva.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské volejbalistky prvýkrát v histórii v extralige: S takýmito posilami môže káder rátať
Zdroj: Dnes24.sk

TJ Slávia TU Zvolen vstupuje do novej sezóny 2015/2016 v zastúpení všetkých vekových kategórií a to mladšie žiačky, staršie žiačky, kadetky, juniorky a ženy. „Organizácia prešla výraznými personálnymi a organizačnými zmenami, tak aby postupne prešla z amatérskeho prostredia do poloprofesionál­neho,“ uviedol Ľubomír Havran manažér TJ Slávia TU Zvolen.

V organizačnej štruktúre je prezidentom Stanislav Azor, ktorý má pod sebou členov výkonného výboru a trénerskej rady. Káder na extraligovú sezónu tvoria hráčky z tej minulej, doplnené o posily z regiónu.

Z Krupiny prišla šikovná nahráčka, kapitánka Dominika Fekiačová a libero Patrícia Moravčíková. Ďalšími posilami budú Zuzana Tomašeková zo Žiliny, po materských povinnostiach sa vráti Darina Hlaváčová a káder doplní skúsená Barbora Michalcová, ktorá vo Zvolene hrala pred 2 rokmi. Oddiel ráta aj s juniorkami Júliou Heškovou a Romanou Fryčovou, v štádiu riešenia je odchod Magdalény Nociarovej pre pracovné povinnosti.

Slávia v extralige

Tím bude viesť na trénerskom poste tak ako doteraz Martin Rašner, ktorý sa po úspešných rokoch v extralige v Senici, Žiline a Košiciach do nej vracia s tímom z rodného mesta. Asistentom a manážeróm v jednej osobe ostáva Ľubomír Havran.

„Extraligový tím sa prihlásil do súťaže po dôkladnom zvážení finančných možností. Podporu dostal od Technickej Univerzity vo Zvolene na stretnutí s rektorom Rudolfom Kropilom aj od primátorky mesta Zvolen Lenky Balkovičovej a poslancov mestského zastupiteľstva. Výraznú pomocnú ruku podali aj ďalší ľudia a spoločnosti,“ informoval Havran.

Naplno odštartujú v septembri

Na základe rozhodnutia slovenskej volejbalovej federácie tím žien prišiel o možnosť hrať v domovskom stánku hale na Technickej univerzite. Rozmerovo chýbalo málo, ale výnimku nevybojoval a preto sa zápasy budú hrať na 9. ZŠ vo Zvolene. V ústrety im vyšla riaditeľka školy Ľubica Tomčíková.

Tréningy prebehnú v hale na TU, v piatok v hale na 9. ZŠ. „V tréningovom procese sa momentálne hráčky sústreďujú na kondičnú prípravu, trénujú 8 krát do týždňa, zamestnané hráčky sa pripájajú na tréning večer. Od septembra začnú naplno v hale, odohrajú 2 prípravné stretnutia s UKF Nitra a už 26. septembra ich čaká extraligový duel s minuloročným obhajcom titulu Slávia EU Bratislava,“ dodal na záver manažér klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM