Stanislav Černák Rôzne

Zvolenskí gymnazisti potešili svojich spolužiakov: V škole vyrástol altánok aj biozáhradka

Školský rok sa síce už rozbehol, no na gymnáziu Ľudovíta Štúra nezaháľali ani počas prázdnin. Žiaci a učitelia v čase svojho voľna pripravili pre ostatných altánok v átriu školy.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí gymnazisti potešili svojich spolužiakov: V škole vyrástol altánok aj biozáhradka
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte počas letných prázdnin zrealizovali niektorí žiaci gymnázia spoločne so svojimi učiteľmi projekt biozáhradky a altánku v átriu. Tieto práce v rámci študentského projektu Komprax si žiaci vymysleli sami a učitelia im ho pomohli doviesť do úspešného konca.

„Časť žiakov obetovala svoj prázdninový čas na našej škole. Vytvorili altánok, ktorý budú môcť využívať všetci nielen na voľné chvíle, ale aj na vyučovanie. Snáď všetci ocenia, čo pre nich niektorí spolužiaci prichystali, pretože to bola náročná práca,“ prezradila pre Zvolen 24 riaditeľka gymnázia Ľudovíta Štúra, Eva Chylová.

Ako už naznačila pani riaditeľka, tak zaujímavosťou je, že ho budú môcť využívať aj na výučbu. „V prípade priaznivého počasia ho môžu triedy využívať aj na vyučovanie. Altánok v átriu sa teší veľkej obľube, je využívaný aj cez prestávky, aj cez hodiny,“ doplnila.

Okrem toho sa v átriu nachádza aj stolnotenisový stôl, ktorý sa taktiež teší záujmu žiakov a je využívaný počas každej prestávky. Veru, aj takýmito zdanlivými maličkosťami sa dá spestriť nielen vyučovací program.

Altánok v átriu zvolenského gymnázia budú môcť využiť aj na vyučovanie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM