Stanislav Černák Správy

Zvolenskí úradníci sa ocitnú pod drobnohľadom: Na radnici sa chystá personálny audit!

Na zvolenskej radnici sa chystá veľká vec – personálny audit! Prebehne ešte do konca januára. Audit ukáže hlave Zvolena nakoľko sú vyťažené jednotlivé funkcie a kde sa vytvorí priestor pre nové a naopak, kde nie...

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí úradníci sa ocitnú pod drobnohľadom: Na radnici sa chystá personálny audit!
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenská primátorka Lenka Balkovičová prezradila pre náš portál, že uvažuje o novej funkcii, a to hovorcovi mesta Zvolen. Taktiež nám nezabudla povedať, že predstáv má veľa, no na to všetko potrebuje človeka. A aj kvôli tomu sa rozhodla preveriť vyťaženosť jednotlivých funkcií vo svojom úrade.

Ešte počas tohto mesiaca prebiehe na radnici personálny audit! „Výsledky personálneho auditu by mali ukázať nakoľko sú jednotlivé funkcie vyťažené, či netreba v rámci jednotlivých oddelení spájať funkcie, alebo naopak, niečo navyšovať. Jednoducho, potrebujeme vedieť koľko daná funkcia prináša práce,“ vysvetlila tento krok primátorka.

Cieľom takéhoto kroku je tak zefektívnenie práce. „Na základe personálneho auditu budeme pripravovať novú organizačnú štruktúru, ktorá je v mojej kompetencii. Budeme to však robiť tak, aby sme sa zmestili do schváleného rozpočtu, no na druhej strane chcem aj zefektívniť prácu,“ prezradila Balkovičová.

To však nie je všetko. Prvá žena Zvolena otvorene povedala, aj aký človek jej v tíme chýba. „Chýba mi tu človek zameraný napríklad na cestovný ruch, ktorý by sa zameral na komunikáciu a propagáciu esta smerom von k ľuďom. Funkcií, ktoré nemáme personálne obsadených je viacero, alebo sa v tých veciach málo koná. Chcem to všetko nejako prispôsobiť a hľadať ďalšie možnosti ako našu prácu pre mesto vylepšiť,“ dodala nedávna víťazka komunálnych volieb vo Zvolene.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM