Stanislav Černák Rôzne

Zvolenskú nemocnicu obdarovali Maltézski rytieri: 72 postelí ako humanitárny dar

Zvolenská nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, tento týždeň umiestnila do spoločného pavilónu elektricky polohovateľné postele zo 72 kusov, ktoré venovala ako humanitárny dar organizácia Maltézskych rytierov zo Švajčiarska.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskú nemocnicu obdarovali Maltézski rytieri: 72 postelí ako humanitárny dar
Zdroj: Dnes24.sk

Ide o postele vo výbornom stave, ktoré by ako nové stáli viac ako 1 200 eur za jeden kus. „Nemocnica by si takúto investíciu momentálne nemohla dovoliť. Najväčším pozitívom je najmä omnoho lepší komfort pre pacientov. Pre sestričky a ďalší personál, ktorý denno-denne manipuluje s pacientmi, je neoceniteľným prínosom elektrická polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a výšková nastaviteľnosť, čo bolo na starých posteliach možné len mechanicky a mnohokrát sestričky na nastavenie nemali dosť fyzických síl,“ povedala tlačová hovorkyňa spoločnosti AGEL Marta Csergeová.

Nemocnica síce dostala lôžka do daru, ale úplne zadarmo ju to nevyšlo, pretože investovala do prepravy, kúpy nových matracov, potrebných úprav a do inštalácie postelí viac ako 6 000 eur.

„Na základe dotazníkov spokojnosti pacientov s hospitalizáciou vieme, že práve kvalita postelí a matracov je jednou z najčastejších príčin sťažností na pobyt v nemocnici. Veríme, že toto je ďalší krôčik na dlhej ceste modernizácie, ktorým vychádzame v ústrety našim pacientom,“ dodal na záver riaditeľ zvolenskej nemocnice Jozef Botka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM