Stanislav Černák Rôzne

Prehľad lákadiel zvolenského jarmoku: Kolotoče, 200 stánkov aj koncerty

Prípravy na tradičné jesenné septembrové trhy sú vo Zvolene v plnom prúde. Čakať na vás bude približne 200 stánkov, kolotoče, občerstvenie a burčiak. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Prehľad lákadiel zvolenského jarmoku: Kolotoče, 200 stánkov aj koncerty
Foto: Stanislav Černák

Jesenné septembrové trhy potrvajú od zajtrajšieho rána do soboty večera. „Námestie bude plné stánkov, evidujeme okolo 200 žiadostí, takže ľudia si prídu na svoje,“ prezradil pre Zvolen 24 vedúci Oddelenia obchodu a služieb mesta Zvolen Karol Bocek.

Prvýkrát v ponuke aj bryndzové halušky

Pre návštevníkov zvolenského námestia a priľahlých peších zón bude v stánkoch pripravený široký sortiment od výmyslu sveta. V uličkách od katolíckeho a evanjelického kostola bude v stánkoch spotrebný tovar a textil.

„Občerstvenie, burčiak a rôzne jarmočné dobroty ako trdelníky alebo podpecníky, budú už tradične pri v priestoroch medzi katolíckym kostolom a malou tribúnou,“ pripomenul Bocek a pokračoval, „po prvýkrát budeme mať na jarmoku v rámci prezentácie ľudových remesiel aj varenie bryndzových halušiek, ktoré si budú môcť návštevníci kúpiť.“

Stánkov s ľudovými remeslami bude neúrekom. V ponuke bude koža, keramika, samozrejme nebudú chýbať ani cukrovinky, balóny a hračky pre najmenších.

Kolotoče budú opäť v bývalých priestoroch jegorovových kasární. „Kolotoče už stoja a v prípade záujmu ľudí, sa bude možné na nich povoziť už aj dnes,“ objasnil vedúci Oddelenia obchodu a služieb mesta Zvolen.

Bohatý sprievodný program

Počas zvolenských trhov bude pripravený aj sprievodný kultúrny program. Na hlavnom pódiu na zvolenskom námestí začne program už v piatok o 10. ráno. „Zvolenčanom sa prezentujú rôzni komedianti, žongléri, večer sa predstaví domáca bluesová formácia a záver obstará o 21.30 dychová hudba,“ povedal Karol Bocek.

V sobotu začne program na hlavnom pódiu o 10. hodine. Záver programu obstará večer o 18. hodine rocková formácia The Toones z Pliešoviec. Okrem toho bude sprievodný program aj v Parku Ľudovíta Štúra, kde sa predstavia historický šermiari Ricasso a sokoliari z Banskej Bystrice. Rozhodne sa je na čo tešiť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM