Stanislav Černák Hokej

Zvolenský obranca Juraško: K vytúženému cieľu treba ísť postupne malými krokmi

Priebeh finálovej série hokejovej extraligy sa veľmi sľubne vyvíja pre zvolenských hokejistov. Po domácich zápasoch vyhrávajú nad Košicami už 2:0. Porozprávali sme sa preto so zvolenským obrancom Michalom Juraškom.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský obranca Juraško: K vytúženému cieľu treba ísť postupne malými krokmi
Zdroj: TASR

Už zajtra v piatok odohrajú Zvolenčania ďalšie dva zápasy na košickom ľade. S akou taktikou pôjdu Mikulovci do Košíc? Chcú oslavovať titul už v piatok po štvrtom zápase? Viac už prezradí 28 – ročný bek.

Prvé dva zápasy finálovej série máte za sebou, čakali ste, že vyhráte oba domáce zápasy?

Nikto nečakal, že bude 2:0 na zápasy, aj keď sme šli do každého zápasu s tým, že chceme vyhrať. Obe stretnutia boli nesmierne vyrovnané a sme veľmi radi, že vedieme v sérii 2:0.

Košice ukázali svoju útočnú silu najmä v druhom zápase. Na domácom ľade budú v útoku ešte viac hrýzť. Akú taktiku zvolíte v nasledujúcich dvoch dueloch?

My budeme hrať asi tak, ako oni hrali u nás. Budeme čakať, čo vytvoria a budeme sa snažiť udrieť z nejakých protiútokov. Zrejme budeme viac brániť a čakať nato, čo Košičania vymyslia.

Pri troche šťastia sa dá ukončiť celá séria už v Košiciach. Myslíte už aj nato, že by ste majstrovský titul oslavovali už v piatok na košickom ľade?

Ideme od zápasu k zápasu, chceme vyhrať každý zápas a keď sa nám to podarí už na ľade Košíc, budeme veľmi radi, no nemôžeme podceniť ani ich silu. Takže, k vytúženemé cieľu treba ísť postupne malými krokmi.

HKM Zvolen získal doteraz jediný titul v roku 2001. Ty si vtedy v kádri HKM nefiguroval, ako si spomínaš ako zvolenský rodák na zisk historicky prvého titulu?

Vtedy to bolo trošku za iných okolností ako je to teraz. Za Zvolen hralo veľa legionárov a hráčov z iných miest. Teraz je v kádri oveľa viac odchovancov. Takže, keby sme získali titul teraz, bolo by to o to krajšie, pretože je v kádri Zvolena oveľa viac rodákov ako v roku 2001.

Čo by pre mužstvo a Teba samého znamenal majstrovský titul?

Pred sezónou by nik nepovedal, že budeme vo finále. Možno, v tichosti to pár ľudí očakávalo. Verím, že určite by sa ľudia s nami tešili o to viac, akoby nás už pred sezónou pasovali za favoritov extraligy. Pre mňa osobne by to bol v mojej doterajšej kariére najväčší úspech.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM