Nicole Regecová Rôzne

Zvolenský taxikár v ROZHOVORE: Opitých ľudí vozím aj v denných službách

Stanislav Krško zo Zvolena robí taxikára už niekoľko rokov. V rozhovore prezradil vtipné situácie z práce, ale aj čo je na jeho povolaní najťažšie.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský taxikár v ROZHOVORE: Opitých ľudí vozím aj v denných službách
Zdroj: Stano Kršo

Minule sme vám priniesli článok s vtipnými príhodami zo zvolenských taxíkov. Tentokrát sme vyspovedali priamo jedného z nich, Stana Kršku. Pracuje ako taxikár pod Pustým hradom už päť rokov. Pri jazdení sa stretáva nielen s bezohľadnými vodičmi, ale aj bizarnými situáciami. V rozhovore vyrozprával zážitky z každodenného života.

Čo je na práci taxikára najnáročnejšie?

Niekedy je to priamo práca s ľuďmi a zodpovednosť za nich. Inokedy sú to nervy, ktoré v sebe treba uhasiť, aby sa nikomu nič nestalo.

Jazdíš naozaj často. Aký máš pocit zo zvolenských vodičov?

Zvolenskí vodiči sú na tak malé mesto až príliš zbrklí. Niekedy sa zamýšľam, čo by robili vo väčšom meste. Ponadávam si na nich to je pravda.

Viezol si už niekoho na nejaké hrozne čudné miesto?

Stretávam sa s tým dosť často. Za päť rokov som sa stretol s naozaj „divnými“ miestami ako rôzne opustené chatrče. Niektorí sa nechajú vysadiť uprostred lesa a podobne. Samozrejme, aj tí ľudia boli rovnako „divní“.

Počas víkendov máš asi dosť skúseností s rozvážaním podgurážených ľudí. Nevyviedli ti niečo v taxíku?

Opitých ľudí vozievam aj v denných službách cez týždeň, nielen cez víkendy (smiech). Vyviedli toho dosť. No keď som začínal na taxíku, jedna mladá baba mi ovracala komplet celé auto, čiže ju cesta vyšla veľmi draho. Pár ľudí sa mi v taxíku aj pobilo, ale to nebolo nič vážne.

Spomínaš si ešte na nejakú vtipnú príhodu?

Spomínam si na pár okamihov, napríklad, keď som chlapa odviezol v noci do pánskeho klubu. Tam som ho čakal asi sedem hodín. Spýtal som sa obsluhy, kde je a povedali mi, že ako prišiel, tak spí. Celkom drahý spánok, nemyslíš ? (smiech)

Niektorí mi boli ochotní zaplatiť 50 eur, aby mohli po meste vykrikovať hlúposti. Kolegovi tí istí dokonca 100 eur za to, že vyskočili za jazdy. Stalo sa mi už, že mladý párik na zadných sedačkách precítil romantiku. Ale hneď som im to zatrhol a vystúpili si na mieste, kde som si to všimol (smiech).

Čítajte tiež:

VIDEO: Mladý Zvolenčan vydal nový singel. Kedy sa konečne dočkáme nového albumu?

Zvolenčan prehovoril o streľbe v Mníchove: Počuli sme už len húkačky a vrtuľníky

FOTO: Zvolenský taxikár Stano zažil už poriadne bizarné situácie
11
Galéria
Zdroj: Stano Kršo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM