Stanislav Černák Správy

Zvýšený počet cestujúcich cez dušičky: Železnice posilnia vlaky, nezabudli ani na Zvolenčanov

Počas blížiacich sa dušičiek treba očakávať zvýšené množstvo ľudí cestujúcich po Slovensku. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilní počas sviatkov vlaky v regiónoch.

Ilustračný obrázok k článku Zvýšený počet cestujúcich cez dušičky: Železnice posilnia vlaky, nezabudli ani na Zvolenčanov
Zdroj: TASR

Železnice posilnia vlaky počas Sviatku všetkých svätých o 12 vlakov, konkrétne o dva IC vlaky, sedem rýchlikov, dva expresné vlaky a jeden regionálny expres. „Podľa technických možností (počet a kapacita vozňov) pridá ZSSK približne do 100 vozňov aj na niekoľko desiatok pravidelných vlakov rôznych kategórií, prioritne vlaky kategórii InterCity, Expres, Rýchlik,“ informovala sieť portálov Dnes 24 Jana Morháčová z ZSSK.

Ako ďalej Morháčová uviedla, železniče odporúčajú cestujúcim zakúpiť si včas miestenky, vzhľadom k zvýšenému záujmu o cestovanie vlakom a zabezpečenie miesta na sedenie. „Cestovný lístok je možné zakúpiť si 60 dní vopred. Cez internet ponúkame zľavu na nákup 5 % (mimo IC vlakov),“ doplnila. Železničiari nezabudli ani na cestujúcich zo Zvolena. Vypravený bude jeden posilový spoj, ktorý sa nás priamo týka. Toto sú všetky dôležité informácie s ním súvisiace.

Posilový spoj týkajúci sa Zvolena:

Nedeľa 2.11.2014: R 1530 „Žitava“ z Banskej Bystrice (odchod 17:20) cez Zvolen (odchod 17:50) do Bratislavy hl. st. (príchod 20:59)

Zisťovali sme aj obsadenosť tohto posilového spoja. K dispozícii v tomto vlaku je 420 miest a 24 miest pre deti. Zatiaľ sú miesta voľné, takže ak sa chcete dopraviť týmto vlakom, pre istotu si rezervujte miesto už teraz.

Ostatné vlaky pôjdu podľa platných cestovných poriadkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM