Alžbeta Paulíková Rôzne

10 tipov redakcie na tento víkend: Zvolenčania, aj toto cez dni oddychu môžete zažiť

Blížiaci sa víkend so sebou prináša vo Zvolene a okolí akcie rôzneho druhu. S naším prehľadom sa v nich ľahko zorientujete a potom si stačí už len vybrať. Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku 10 tipov redakcie na tento víkend: Zvolenčania, aj toto cez dni oddychu môžete zažiť
Foto: Marcel Páleš

Sakrálna výtvarná tvorba

5. novembra – 31. decembra 2015, Zvolen – POS

Ak vás zaujíma tvorba našich výtvarníkov zo Zvolena a okolia, prídete si na svoje práve v Podpolianskom osvetovom stredisku. V rámci XIV. Gorazdových dní chrámovej piesne a sakrálnej výtvarnej tvorby sa tu koná výstava diel výtvarníkov z okolia Zvolena.

Poplach v hoteli Westminster 2

6. november 2015 o 18:30 hod., Divadlo JGT

Komédia plná zmien identity, gagov a nekonvenčných režijných nápadov. Dejiskom je opäť obľúbený hotel britských politikov. Minister vlády si tu chce nerušene užiť so sekretárkou šéfa opozície. Nečakaný objav mŕtveho tela však razom zmení vzrušenie na celú sériu bláznivých a čoraz humornejších situácií. Réžiu inscenácie má opäť Ľubomír Paulovič.

Spectre

6., 7. a 8. novembra o 17:00, 18:00, 20:00 a 21:00 hod., Europa Cinemas Zvolen

Daniel Craig je späť ako Agent 007 v novej, v poradí už 24-tej bondovke s názvom Spectre, ktorú si budete môcť vychutnať aj vo zvolenskom kine. James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácie. Postupne musí rozpliesť zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o Spectre.

Obrazy

7. novembra 2015 o 16:00 hod., Galéria na Tehelnej

V Galérii na Tehelnej sa opäť môžete zúčastniť na zaujímavej vernisáži. Tento raz ide o diela Ladislava Moška Obrazy. Umelec sa venuje komornej kresbe a maľbe. Výstavu budete môcť sledovať až do 4.12.

Burza detského oblečenia

7. novembra 2015 o 10:00 hod., Materské centrum Rodinka Zvolen – Západ

Pre mamičky na materskej dovolenke je veľkým uľahčením, keď si môžu obstarať oblečenie pre svoje detičky za výhodnejšie ceny, prípadne predať veci, ktoré sú ich ratolestiam už malé. Takúto možnosť budú mať v sobotu v Materskom centre Rodinka. Počas burzy bude pre deti k dispozícii herňa centra.

Heligónka

7. novembra 2015 o 15:00 hod., Krupina

Už túto sobotu sa môžete tešiť na tradičné podujatie Krupinská heligónka. Ide o celoslovenskú prehliadku heligónkarov. Tento rok sa stretnú už po 25. raz a zapojiť sa môžete aj vy.

Páračky

7. novembra 2015, Ostrá Lúka

Chcete počas víkendu zažiť trochu histórie a tradície? V tom prípade vás zaiste poteší akcia na Ostrej Lúke – tradičné Páračky. Budete môcť vidieť páranie peria a vychutnať si kultúrny program.

AQUAMIX PARTY

7. novembra 2015 Ministry of Fun Zvolen

Ak chcete záver pracovného týždňa zavŕšiť tanečnou zábavou, v známom zvolenskom klube Ministry of Fun si prídete na svoje. Bude sa tam konať Aquamix Party s DJ-mi Bidlo aka. DJ AQUA a DJ Izzy.

Festival chrámovej piesne

7. novembra 2015 o 9:00 hod., Evanjelický kostol

Vo Zvolene sa zídu spevokoly pôsobiace pri cirkevných zboroch Západného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania – zmiešané zbory, mužské, ženské, detské a mládežnícke zbory. Prvý ročník Festivalu chrámovej piesne Západného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku sa koná pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra. Podujatie bude rozdelené na súťažnú a nesúťažnú časť.

Historická výstava

Od 23. októbra do 30. novembra Lesnícke a drevárske múzeum Zvolen

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene ponúka zaujímavú výstavu fotografií z 2. Svetovej vojny. Venovaná je spoločnému boju proti nacizmu. Organizátorom je Veľvyslanectvo Ruskej federácie a Ministerstvo kultúry SR. Výstava potrvá až do 30.11.

Môže vás zaujímať:

Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú vo zvolenských podnikoch!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM