Monika Földešiová Rôzne

ADOPTUJTE PSÍKA: Batmana týrali v rómskej osade, dnes už vrtí chvostom a rozdáva radosť

Ročného psíka previezli priamo z osady v Krásnej Hôrke. Bol týraný, bitý a chorý. Z jeho očí nešlo nič viac než len strach, telo mu „zdobili“ poranenia a zápaly. Pozrite si video, v akom zúboženom stave bol ešte pred pár týždňami.

Ilustračný obrázok k článku ADOPTUJTE PSÍKA: Batmana týrali v rómskej osade, dnes už vrtí chvostom a rozdáva radosť
Zdroj: Dnes24.sk

Batman prežíval podľa pracovníkov OZ Pes v núdzi hotové peklo. Malého havkáča zachránili počas kastračnej akcie v rómskej osade Krásna Hôrka vďaka organizácii Československý kastračný program. Následne bol prevezený do OZ Pes v núdzi, ktorá sa postarala o jeho liečbu a zotavenie sa po psychickej aj zdravotnej stránke.

Vystrašený a nedôverčivý pohľad bolo ťažké odstrániť z jeho tváre. Po dôkladnom očistení a vykúpaní prišiel na rad veterinár a jeho nemilé zistenia. Zapálená koža a chrasty na jeho telíčku boli len vonkajším dôsledkom jeho doterajšieho zúboženého života. Po dôslednejších vyšetreniach sa potvrdila aj demodikóza (parazitné kožné ochorenie dôsledkom ktorého je okrem iného vypadávanie srsti, pozn. red.).

„Batman je na tom zle nie len zdravotne ale aj psychicky, ako náhle sa k nemu blíži človek začne sa celý triasť. Bude trvať kým sa dá úplne do poriadku a začne veriť. Momentálne je stále veľmi vyčerpaný, podvýživený a potrebuje kľudový režim a liečbu,“ vravia z OZ Pes v núdzi.
Ako však môžete vidieť na videu, psík sa už začína pomaly tešiť zo života a hľadá si nový domov plný lásky. Momentálne sa nachádza v útulku v Budči pri Zvolene, ak chcete práve vy zmeniť život tomuto štvornohému stvoreniu, neváhajte ich kontaktovať na pesvnudzi@gmail.com, www.pesvnudzi.sk.

Pes v núdzi - Batman
4
Galéria
Pes v núdzi - Batman
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM