Jakub Forgács Rôzne

Ak ste sa tešili na tradičné zápolenie silných koní pri Zvolene, máme zlú správu: Obľúbenú akciu nateraz zrušili, ale...

Milovníci koní si mali koncom februára prísť na svoje. V neďalekej Sielnici sa aj tento rok chystali obľúbené furmanské preteky ťažných koní, dokonca jubilejné. Akciu však náhle museli zrušiť.

Ilustračný obrázok k článku Ak ste sa tešili na tradičné zápolenie silných koní pri Zvolene, máme zlú správu: Obľúbenú akciu nateraz zrušili, ale...
Zdroj: TASR

Pozrieť si silné kone v akcii, to bola príležitosť, ktorú si každoročne nenechali ujsť ani mnohí obyvatelia nášho mesta. Navyše, vôbec za nimi nemuseli cestovať ďaleko. Furmanské preteky sa totiž pravidelne konajú v blízkej Sielnici.

Podľa plagátu sa v sobotu 27. februára o 9:00 mali na Panských lúkach v Sielnici opäť uskutočniť furmanské preteky ťažných koní Sielnická podkova. Desiateho ročníku obľúbeného podujatia sa však vo februári nakoniec nedočkáme. Zisťovali sme priamo v obci, čo je za tým.

„Vzhľadom k tomu, že dlhodobo prší, my to máme na lúkach a predpoveď v priebehu týždňa je, že ten dážď ešte bude, tak sme to na tento čas zrušili. Koníky aj ľudia by sa veľmi zabárali,“ uviedli pre spravodajský portál Zvolen 24 na Obecnom úrade v Sielnici.

Napriek tomu, tí, ktorí sa na túto akciu tešili, nemusia mať hlavy v smútku. „Predpokladáme, že preteky sa uskutočnia v septembri, čo však ale ešte nevieme potvrdiť naisto,“ vliali v Sielnici nádej, že sa akcia predsa uskutočni, hoci v zmenenom termíne.

Počasie však narobilo problémy aj obľúbeným medzinárodným pretekom psích záprahov. Tie museli na poslednú chvíľu pre nedostatok snehu presunúť z Králik na Šachtičky. Vďaka tomu sa uskutočnia a návštevníkov lákajú aj poriadne dlhým psím záprahom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM