Eva Drugdová Kultúra

Akcia, akú Lanice ešte nezažili. Poriadna dávka country aj s Ivanom Mládkom

Tohtoročná Country záhrada bude mať nezvyčajnú atmosféru. Uskutoční sa totiž v mestskom parku a bude sa tak nielen spievať, ale aj opekať a stanovať.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, akú Lanice ešte nezažili. Poriadna dávka country aj s Ivanom Mládkom
20
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po prvý raz sa v mestskom lesoparku Lanice uskutoční zvolenský festival Country záhrada. Jubilejný desiaty ročník bude v piatok 18. augusta a chýbať nebude Banjo Band Ivana Mládka.

„Chceme festivalu dodať pravú trampskú atmosféru, ku ktorej neodmysliteľne patrí stanovanie a posedenie pri ohni,“ hovorí Daniel Axmann, referent kultúry mesta Zvolen, ktorý stál pri zrode podujatia. Sám je členom známej zvolenskej country skupiny Pacipacifik a má ku country veľmi blízko.

Zvolenský festival Country záhrada sa stal už tradíciou, za ktorou prichádzajú ľudia zo širokého okolia. Počas uplynulých rokov vystúpili na ňom country legendy ako Zelenáči, Lojzo, Alan Mikušek, Plavci, Cop, Taxmeni či Willie Jones Band z USA.

Na aktuálny ročník okrem Ivana Mládka zavítajú kapely BB Country, LCB, Heartbeats, tanečná skupina Colorado a nebude chýbať westernová show v podaní Túlavých vlkov.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné dni na zvolenskom námestí
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM