Sofia Šalingová Rôzne

Aké sú možnosti celiatika vo Zvolene? 5 podnikov, ktoré ponúkajú aj bezlepkovú stravu

Nemôžete si pochutiť na hocičom? Máte intoleranciu na lepok alebo trpíte celiakiou? Máme pre vás hneď niekoľko tipov!

Ilustračný obrázok k článku Aké sú možnosti celiatika vo Zvolene? 5 podnikov, ktoré ponúkajú aj bezlepkovú stravu
14
Galéria
Foto: Sofia Šalingová

Čo spravíme, keď nás z ničoho nič prepadne hlad, alebo chuť na sladké? Jednoducho hodíme na chlieb plátok šunky, alebo ho potrieme džemom a hlad je preč. Pokiaľ máme chuť na niečo špeciálne, zájdeme do reštaurácie alebo kaviarne a hlad zaženieme tam. Bohužiaľ, celiatik to tak jednoduché nemá. Vybrali sme pre vás preto pár miest, kde sa vo Zvolene môžete zasýtiť, pokiaľ trpíte celiakiou alebo intolarenciou na lepok.

Spoon & Bakery (foto č. 1 a 2)

Príjemná kaviareň, ktorej priestory pôsobia čisto a upravene. Podľa oficiálnej webovej stránky môžu celiatikov zaujať hlavne RAW zákusky, ktorých má kaviareň v ponuke hneď niekoľko. Napríklad čokoládový alebo čučoriedkový. Ku každému zákusku sa prirodzene hodí aj dobrá káva, ktorú tu nájdete aj s rôznymi inými nápojmi. Pokiaľ ste jediný celiatik v rodine, nemusíte sa cítiť vinne za obmedzovanie chutí svojich blízkych, tí si tu tiež prídu na svoje.

  • Otváracie hodiny: Po-Pi: 8:00–21:00, So-Ne: 10:00–21:00
  • Adresa: Námestie SNP 19

Malá Palacinkáreň (foto č. 3 – 5)

Zdravý štýl fast foodu našiel svoje miesto aj vo Zvolene. Malá Palacinkáreň zákazníkom ponúka šesť druhov sladkého a tri druhy slaného prevedenia palaciniek s naozaj pestrým obsahom. Celiatik má možnosť objednať si palacinku z pohánkového cesta, čím sa vyhne lepku a môže si vychutnať rýchly obed alebo večeru.

  • Otváracie hodiny: Po-Pi: 11:00–14:00,15:00–18:00; So-Ne: zatvorené
  • Adresa: Námestie SNP 38

Bistro Alimónia (foto č. 6 – 8)

Bistro je zamerané priamo na zdravú bezlepkovú stravu. Vďaka skorým otváracím hodinám môžu celiatici oceniť raňajky, ktoré ponúka. Potešia sa však len milovníci kaší. Bistro Alimónia na svojich webových stránkach zverejňuje ponuku denného menu, ktoré pozostáva z polievky a hlavného jedla. Nezabúda ani na maškrtné jazýčky. Zákazník si môže vybrať z niekoľkých druhov bezlepkových a RAW zákuskov.

  • Otváracie hodiny: Po-Pi: 7:15–16:00, So-Ne: zatvorené
  • Adresa: Námestie SNP 8526

Veverička (foto č. 9 – 11)

Veverička je malý BIO obchod nachádzajúci sa doslova tri kroky od Bistra Alimónia. Určite stojí za zmienku, pretože ponúka množstvo produktov vhodných pre ľudí s celiakiou. Nájdete tu napríklad bezlepkový chlieb, ktorý nechutí len ako pozliepaný piesok – celiatici vedia o čom hovorím. Rovnako aj rôzne snacky, múky či iné produkty na varenie, ktoré sa celiatikom v bežných obchodoch ťažko zháňajú.

  • Otváracie hodiny: Po-Pi: 9:00–18:00, So: 9:00–12:00, Ne: zatvorené
  • Adresa: Námestie SNP 36/B

Michelle Coffee (foto č. 12 – 14)

Malá, veľmi príjemná a slnečná kaviareň, kde v ponuke nájdete aj niečo bezlepkové. Rovnako ako v predchádzajúcich podnikoch, aj tu ponúkajú RAW torty. Taktiež stoja za zmienku chutné čokoládové cookies, ktoré ocenia napríklad vaše deti. Podnik je známy aj kvalitnou horúcou čokoládou či rôznymi druhmi ovocných štiav, ktoré celiatikom rozhodne neuškodia.

  • Otváracie hodiny: Po-Pi: 6:00–22:00, So: 7:00–22:00, Ne: 8:00–20:00
  • Adresa: Jozefa Kozáčeka 2
V OBRAZOCH: 5 zvolenských podnikov, ktoré ponúkajú aj bezlepkovú stravu
14
Galéria
Zdroj: Spoon & Bakery
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM