Jakub Forgács Správy

Aktuálne INFO zo zvolenskej nemocnice: Pribúda mladších pacientov s vážnym priebehom

Situácia vo zvolenskej nemocnici je naďalej vážna. Chýbajú desiatky zdravotníkov a pomáhať musia aj vojaci.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO zo zvolenskej nemocnice: Pribúda mladších pacientov s vážnym priebehom
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Nemocnica AGEL Zvolen stále rieši veľmi vážnu pandemickú situáciu, poskytuje zdravotnú starostlivosť takmer 80 pacientom s koronavírusom a musí sa vysporiadať s výpadkom takmer 70 zdravotníkov. Naďalej je zatvorené detské oddelenie, nemocnica vykonáva len akútnu zdravotnú starostlivosť a pomáhajú aj vojaci Ozbrojených síl SR. V pondelok o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.

Pribúda mladších

"K dnešnému dňu evidujeme 65 hospitalizo­vaných pacientov s koronavírusom na štandardných lôžkach, osem pacientov si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, šesť sa nachádzajú na JIS,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

V posledných dňoch aj v tejto nemocnici zaznamenali vážny priebeh koronavírusu aj u mladších vekových kategórií.

Chýbajú desiatky zamestnancov

"Stále nám chýba celkovo 65 zamestnancov, 15 z nich je covid pozitívnych,“ dodala Ľ. Veselá. Už 57% všetkých zamestnancov absolvovalo očkovanie I. aj II. dávkou vakcíny proti koronavírusu, ďalší budú zaočkovaní po uplynutí doby po prekonaní koronavírusu, resp. po návrate z PN či OČR.

V nemocnici stále platia prísne protiepidemio­logické opatrenia, všetci pacienti pri prijímaní do nemocnice absolvujú aj antigénový, aj PCR test, nie sú možné návštevy pacientov a otec pri pôrode môže byť rovnako len pri rešpektovaní a absolvovaní prísnych opatrení.

Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, záujemcovia o očkovanie sa musia registrovať prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. Rovnako je možné sa dať v nemocnici otestovať na koronavírus, a to bezplatným antigénovým testom alebo PCR testom. Mobilné odberové miesto aktuálne pracuje osem hodín denne, šesť dní v týždni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM